Eğlence

YouTube Sıra özelliğini iOS ve Android uygulamalarında test ediyor

youtube sıra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube, iOS ve Android’de video sıralama sistemini test etmeye başladı. Bu özellik, yıllardır web’de kullanılıyor ve şimdi belirli koşullar altında YouTube mobil uygulamalarında da kullanılabilecek gibi görünüyor. Aslında Chromecast’lerini telefonlarıyla kontrol eden kullanıcılar ve YouTube Music uygulamalarını kullananlar için bu özellik pek yabancı gelmeyecektir. Artık YouTube Premium kullanıcıları, açılan teste kaydolduktan sonra, kalıcı bir oynatma listesi gibi davranan bir sıralamaya videolar ekleyebiliyor.

Teste katılımı gerçekleştirdikten sonra, herhangi bir videonun küçük resminin hemen altında görünen üç noktalı menüde “Sırada en sonda oynat” şeklinde yeni bir seçenek göreceksiniz. Buna dokunduğunuzda video oynatma sıranızın en altına eklenir. O anda bir video izlemiyorsanız, yeni bir sıra oluşturulur. İzlediğiniz video sona erdiğinde, uygulama sıradaki videoyu oynatmaya başlar ve siz uygulamayı kapatana kadar bu işlee devam eder. Ayrıca sıradaki videoları yeniden düzenleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Uygulamadan tamamen çıkarak veya alt çubuktaki “x” düğmesine dokunarak oynatıcıyı kapatırsanız, sıranız silinir. Yine de uygulama, bu olmadan önce sizi uyarabilir.

Eğer YouTube Premium abonesiyseniz, uygulamanın ayarları içinde yer alan Premium avantajlarınız bölümüne girdiğinizde, “Yeni özellikleri deneyin” bölümü içinde “Sıra” adını taşıyan test özelliğini göreceksiniz. “Katıl”a tıklatarak kısa süreliğine gerçekleştirilen bu teste katılabilirsiniz.

Test, YouTube için ödeme yapmayan, diğer bir deyişle Premium abonesi olmayan kullanıcıların yakın zamanda videoları sıraya koyabileceklerinin bir işareti sayılmaz. YouTube daha önce iOS için resim içinde resim testini Premium aboneleri için gerçekleştirmiş ve özelliğin kullanıma sunulmasından aylar önce sona ermişti. Yine de “Sıra” özelliğinin mobilde teste açılması, masaüstünde sıklıkla kullanılan bu özelliğin bir gün mobil uygulamaya geleceğine dair güçlü bir işaret sayılabilir.

İLGİLİ HABERLER