Eğlence

YouTube Shorts videoları TV’lere geliyor

youtube shorts

Google TV’nin Nest Audio, Fitbit ve Wear OS desteğine kavuşacağına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Şimdi de YouTube TV uygulamasının bölünmüş ekran modu ve YouTube Shorts videolarının TV’de izlenmesiyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Protocol sitesinin haberine göre, Google geçtiğimiz ay iş ortaklarını Android ve Google TV’deki YouTube uygulamaları için planladığı yeniliklerden haberdar etti. Bölünmüş ekran modu ve Shorts desteği, söz konusu yenilikler arasında öne çıkıyor.

Yurt dışındaki abone sayısı 5 milyonu bulan YouTube TV’de ekranın dörde bölündüğü “mozaik modu” olarak adlandırılan bir özelliğin sunulacağı söylenmişti. Bölünmüş ekran modunda iki veya üç videonun aynı anda oynatılabileceği belirtiliyor. Bunun özellikle spor müsabakalarının takibi için yararlı olacağı söylenebiliyor.

Bölünmüş ekran modu hakkında bilinenler şu an için sınırlı. Ancak YouTube TV’nin bölünmüş ekran için videoları agresif şekilde kesmesi ve sadece tek bir ses akışı sunması beklenmiyor.

youtube shorts tvYouTube Shorts videolarının televizyona gelişi de bir diğer önemli gelişme olarak ön plana çıkıyor. Shorts arayüzünde video açıklamasının ve kontrol araçlarının ekranın sağ tarafına yerleştirileceği belirtildi. Hemen yukarıda görebileceğiniz görselin de partner etkinliği için Google tarafınan hazırlanan bir taslak olduğu ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER