Eğlence

YouTube Shorts videoları yakında YouTube Music uygulamasında da gösterilecek

youtube shorts

YouTube Music uygulamasında “Samples” (Örnekler) adı verilen yeni bir bölüm test ediliyor. Söz konusu bölümde, müzik odaklı YouTube Shorts videolarını bulmanın mümkün olacağı belirtiliyor. YouTube Music’in iOS ve Android uygulamalarının alt çubuğunda hâlihazırda sadece Ana Sayfa, Keşfet ve Kitaplık adını taşıyan üç sekme yer alıyor.

Hâlihazırda test edilen “Samples” sekmesi ise Ana Sayfa ve Keşfet sekmeleri arasına yerleştiriliyor. Burada müzik videolarını dikey formatta bulmak mümkün oluyor. Bu sekme için Shorts ikonunun yerine iç içe geçmiş iki oynatma butonunun tercih edildiği görülüyor.

Albüm kapağı, şarkı adı ve sanatçı bilgileri ekranın alt kısmında görülüyor. Sağ kenarda ise beğeni, paylaşım ve muhtemelen videonun tamamını oynamayı sağlayan butonlar bulunuyor. YouTube Music logosu ise ekranın sol üst sabit kalmaya devam ediyor.

YouTube Shorts formatını her yerde öne çıkarmaya çalışıyor

Bu yeni YouTube Music sekmesinin Shorts formatını mı yoksa farklı müzik videolarını mı öne çıkarmak için hazırlandığı konusunda şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Zira Samples sekmesi hâlâ test aşamasında.

youtube music

YouTube Shorts formatını masaüstünde, mobilde ve hatta TV uygulamasında bile ön plana çıkarmaya çalışıyor. Şirketin büyük önem verdiği bu format, müzik içerikleri için de oldukça uygun. Dolayısıyla Google’ın birbiriyle uyumlu iki parçayı buluşturduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER