Eğlence

TikTok’ta paylaşılan YouTube Shorts videoları artık kendisini belli edecek

youtube shorts para kazanma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube, kullanıcıların yayınladıkları YouTube Shorts videolarını başka platformlarda paylaşırken dikkat çekecek biçimde filigran eklemeye başladı. Çarşamba günü yeni özelliklerle ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, bir YouTube temsilcisi şirketin, bir video yapımcısı oluşturduğu Shorts videolarını indirdiğinde otomatik olarak filigran ekleme işleminin yapılacağını söyledi.

Bazı yapımcılar kısa videolarını oluşturmak için mevcut platformlardan birini seçiyor, daha sonra videolarını indirip aynı video klibi diğer platformlarda da paylaşıyor. Konuyla ilgili blog yazısında YouTube, neden filigran eklediği hakkında da açıklamalar yaptı. “İndirdiğiniz Shorts’lara bir filigran ekledik, böylece izleyicileriniz platformlar arasında paylaştığınız içeriğin YouTube Shorts’ta bulunabileceğini görebilir.” dedi.

Tüm önde gelen kısa biçimli video platformları, içerik oluşturucuları ve izleyicileri kapmak için savaşıyor ve diğer şirketler platformlar arası paylaşım sorununu çeşitli şekillerde ele alıyor. İndirilen TikTok videoları uzun süredir filigranlar ve içerik oluşturucunun kullanıcı adını içeriyor, böylece izleyiciler orijinal videoyu bulmak için TikTok’a kolayca gidebiliyor.

Bu arada, birçok Instagram Reels yapımcısının uygulama üzerinde orijinal içerik oluşturmak yerine TikTok videolarını, üzerinde filigran olduğu hâlde yeniden yayınladığı biliniyor. Geçen yıl Instagram, rakibinin filigranına sahip Reels videolarını öne çıkarmayacağını söylemişti. Geride kalan nisan ayında daha da ileri gitti ve algoritmasını “orijinal içeriği” tercih edecek şekilde değiştireceğini söyledi.

YouTube, Shorts’u 2020 yılının sonlarına doğru kullanıma sunduğundan beri onu yoğun bir şekilde destekliyor. Şirket, Shorts videoları hazırlayan içerik oluşturuculara destek olmak için 100 milyon dolar bütçe ayırdı. Ayrıca YouTube uygulamasında kısa biçimli videolara daha fazla alan ayırdı, özel bir Shorts sekmesi oluşturdu ve tavsiyeler bölümünde yer verdi.

Blog yazısında göre, Shorts filigranı önümüzdeki birkaç hafta içinde masaüstünde görülmeye başlayacak ve önümüzdeki aylarda mobil cihazlara genişleyecek.

İLGİLİ HABERLER