Eğlence

YouTube Shorts’a TikTok’u hatırlatan yeni özellikler ekleniyor

youtube shorts

YouTube Shorts ile TikTok’a karşı mücadele ediyor. Şirket, bu mücadelede elini güçlendirmek için Shorts’a TikTok kullanıcılarının da aşina olduğu bazı yeni özellikler ekliyor. Bunlar arasında Shorts akışına canlı videoların ön izlemesini yerleştirmek de bulunuyor. İzleyiciler ön izlemeye tıklatarak yayını izlemeye başlayabiliyor ve sonrasında da diğer canlı yayınların olduğu bir akışta gezinebiliyor. Ücretli sohbet ve üyelikler gibi içerik yapımcılarına sunulan parasallaştırma araçları bu akışta da mevcut olacak.

Canlı videoları uygulamada daha fazla yere eklemek, içerik yapımcılarının Shorts sayesinde yeni kitlelere ulaşmasına yardım edebilir. Bu yöntem TikTok’un canlı videolar üzerinden ürün satması, hedef kitleleri için ince ayar yapması ve etkileşimi artırmak için sanal etkinlikler düzenlemesiyle benzerlik gösteriyor.

YouTube’dan yapılan açıklamaya göre, tam ekran canlı videolar önümüzdeki aylarda kademeli olarak kullanıcılarla buluşacak.

youtube shorts

Şirket, Shorts videolarının yapımı için de yeni araçlar sunuyor. Öncelikle yatay YouTube videolarından Shorts videoları yapmaya yardımcı olacak yeni araçlar test ediliyor. Kullanıcılar orijinal videoda yakınlaştırma ve kırpma işlemi yapabiliyor.

Shorts yapımcıları aynı zamanda yeniden oluşturmak istedikleri bir videodan sesi ve efekti çekmelerini sağlayacak yeni önerilerle karşılaşacak. Bunun TikTok ve Meta Reels’te sunulan özelliklere benzer nitelikte olduğu söylenebilir. Örneğin, Reels için kısa süre önce yayınlanan güncellemeyle başka videolardan ses ve efekt almak çok daha kolay hâle gelmişti. Özelliğin YouTube versiyonunda da kopyalanan kliple aynı zaman damgası kullanılıyor.

YouTube Shorts ile TikTok’un hakimiyetini kırmaya çalışıyor

YouTube’un sunduğu bir diğer özellik ise ekranda hem video oynatıp hem de video kaydı yapabilmek. TikTok’un Duet özelliğine benzer bu yenilik, Collab adını taşıyor. Burada kullanıcılara farklı yerleşim şekilleri sunuluyor, ayrıca oluşturulan efekt hem Shorts’ta hem de normal YouTube videolarında kullanılabiliyor.

YouTube Shorts ile TikTok’un kısa video alanındaki hakimiyetini kırmaya çalışıyor. Daha fazla içerik yapımcısını çekmeye çalışan YouTube, kısa süre önce parasallaştırma için uyguladığı kuralları da gevşetmiş ve Partner Programı’nın bazı özelliklerini daha küçük ölçekli yapımcılara da açmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER