Teknoloji

YouTube Shorts müzik videoları için “remix” özelliğiyle güçleniyor

youtube shorts

YouTube kullanıcıları artık müzik videolarını “remix” yapıp bunları Shorts videolarına dönüştürebilecek. Böylelikle kullanıcılar tamamen benzersiz bir video oluşturmak için müzik videolarından çeşitli parametreleri alabilecek. Bunun akıllara TikTok’u getirdiğini tahmin etmek pek zor değil.

Bu özelliğin çalışma sistemi ise oldukça basit. Sadece müzik videosunun altındaki “Remix” ikonuna dokunmak gerekiyor. Ardından kullanıcıların karşısına Ses, Yeşil Perde, Kes ve Collab (İş Birliği) olmak üzere dört seçenek çıkıyor. Kullanıcılar bunlardan sadece birini seçebiliyor. Ses aracı tahmin edileni yapıyor. Kullanıcıların ilgili müzik videosundaki sesi almasını ve kendi Shorts videolarına eklemelerini sağlıyor. Bu, TikTok’ta oldukça popüler olan ve birçok kullanıcının çeşitli ses klipleriyle dudak senkronizasyonu yaptığı türden bir şey. Ses aracı, platforma otomatik olarak yüklenen tüm müzik videoları ve şarkıların çoğunda kullanılabilir.

Yeşil Perde işleri bir adım daha ileriye taşıyor. Videoyu, önünde dans edebileceğiniz bir arka plana dönüştürür. Kesme aracı, herhangi bir kısa videoya ekleyebileceğiniz videonun beş saniyelik bir bölümünü keser. Son olarak Collab, kısa videonuzu orijinal içeriğin yanına yerleştiren yan yana bir video oluşturur. YouTube, “siz ve arkadaşlarınız” orijinal sanatçının yanında koreografiyi göstermek istediğinizde bunun mükemmel bir seçenek olduğunu söylüyor.

youtube shorts

YouTube’un mobil uygulamalarına eklenen bu özelliğin henüz tüm kullanıcılara açılmadığını belirtmekte fayda var.

YouTube Shorts ve TikTok benzerliği artık daha kuvvetli

YouTube Shorts 2021’de kullanıma sunulduğunda zaten TikTok’a benzer bir hizmetti. Bu eklemeyle birlikte söz konusu benzerlik biraz daha kuvvetlendi. Bu noktada YouTube’un özelliği çok iyi bir zamanda kullanıma sunduğunu belirtmekte fayda var. Zira Universal Music, kısa süre önce mali konularda uzlaşılamamasının ardından portföyünü TikTok’tan çekmişti. Universal Music sanatçıları arasında Taylor Swift, Drake, Billie Eilish ve çok daha fazlası yer alıyor.

Universal kaynaklı her şey otomatik olarak sessize alındığından, bu durum TikTok kullanıcılarını videolarındaki müzikleri değiştirmeye zorladı. Plak şirketi, TikTok’u diğer sosyal medya sitelerinin sunduğu ücretlerin “bir kısmını” ödemek istemekle suçladı. YouTube’un Remix aracı ise Universal’ın tüm listesine erişebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER