Eğlence

YouTube TikTok’a rakip çıkarmaya hazırlanıyor

youtube nft

YouTube bir zamanlar adeta “mahallenin en havalı çocuğu” konumundaydı. Ancak TikTok‘un ortaya çıkışı, video içerik pazarında pek çok şeyi değiştirdi. İddialara göre; YouTube, Shorts adını taşıyan yeni platformuyla TikTok’a rakip olmaya hazırlanıyor.

Shorts’ta kullanıcılar tarafından hazırlanan kısa videoların yer alacağı belirtiliyor. TikTok’a benzer yapıda işleyecek platformun en önemli gücünün ise YouTube Music‘in lisanslı müzik katalogu olacağı söyleniyor.

The Information’ın haberine göre, YouTube Music’in katalogundaki şarkıları Shorts’ta hazırlanan içeriklere eklemek de mümkün olacak. TikTok’da kullanıcılar farklı ses veya şarkılar arasından seçim yapıp bunları videolarına ekleyebiliyor.

Güncel araştırmalara bakılınca YouTube’un neden böyle bir planının olduğu daha net biçimde anlaşılıyor. TikTok, son iki yıl içinde yüzde 125’in üzerinde bir oranda büyümüş durumda. Yüz milyonlarca kullanıcısı olan uygulama, artık bir “kültürel güç” olarak değerlendiriliyor.

The Information’ın haberinde yer alan verilere göre; son 12 aylık dönemde App Store ve Google Play Store’da yaklaşık 842 milyon hesap TikTok’u ilk kez indirdi. Bu da yıllık bazda yüzde 15’lik bir artış anlamına geliyor.

YouTube Shorts ile TikTok’a rakip olmaya hazırlansa da, popüler video paylaşım sitesi daha önce başka sosyal platformlardan da ilham almıştı. YouTube’un Instagram’dan etkilenerek sunduğu hikaye özelliği, özellikle mobil uygulamalarda ön planda yer alıyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyardan fazla olan ve kapsamlı müzik lisans anlaşmaları bulunan YouTube’un TikTok’un karşısına çıkması pek şaşırtıcı görünmüyor. Facebook da TikTok’a rakip olması amacıyla geliştirdiği Lasso‘yu aralarında Brezilya’nın da bulunduğu bazı ülkelerde sessiz sedasız test ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER