Eğlence

YouTube içerik oluşturucuların mevcut videolarından Shorts oluşturmalarını kolaylaştırıyor

youtube shorts

YouTube, iOS ve Android uygulamasına “Short olarak Düzenle” adlı yeni bir aracı ekleyerek, içerik oluşturucuların uzun videolarını platformun TikTok rakibi özelliği Shorts için biçimlendirilmiş kısa videolara dönüştürmelerini daha da kolaylaştırmaya çalışıyor. Bu özellik, içerik oluşturucuların videolarının birinden 60 saniyeye kadar parça seçmelerine ve klibi doğrudan iOS veya Android’deki YouTube uygulamasından Shorts düzenleyicisine getirmelerine olanak tanıyor. Buradan, Shorts kamerasıyla çekilmiş veya fotoğraf kitaplıklarından çekilmiş ek videoların yanı sıra metin, filtreler gibi şeyler de ekleyebilirler.

YouTube, bu özellikle ilgili duyurusunda, tamamlanmış Shorts videosunun, kırpıldığı videonun tamamına bağlantı vereceğini ve bunun, Shorts’u içerik oluşturucunun daha uzun içeriği için ideal bir tanıtım aracı haline getirmeye yardımcı olabileceğini söylüyor. Bir izleyici bu araçla oluşturulmuş bir Shorts videosundan hoşlandıysa, içerik oluşturucunun kanalına gidip tam uzunluktaki videoyu araması gerekmeyecektir.

Videodan beş saniyelik bir parçayı Shorts içinde kullanmaya izin veren “Kesit Al” veya Shorts videolara dönüştürmeye izin veren Klip’ten farklı olarak, Shorts videosu olarak Düzenle aracı diğer kullanıcıların yüklediği videolarda kullanılamıyor. Sadece kendi yüklediğiniz videoda Oluştur menüsü içinde bu yeni özelliği görebilirsiniz.

YouTube, 2020’de kullanıma sunmaya başladığından bu yana Shorts’a fazlasıyla odaklanıyor. Shorts videoları yükledikleri takdirde içerik oluşturuculara ödeme yapan bir fon oluşturarak içerik oluşturucuları bu biçimi kullanmaya teşvik etmeye çalışıyor. TechCrunch‘ın da belirttiği gibi, şirket, düşey olarak ve 60 saniyeden daha kısa bir sürede çekildikleri sürece mevcut videoları Shorts’a dönüştürerek kitaplığını dolduruyor. Geçen ay YouTube, her ay 1,5 milyardan fazla kişinin Shorts izlediğini söyledi.

YouTube’un yeni özellikle ilgili duyurusunda, Shorts olarak Düzenle aracının, kullanıcıların klasik içeriklerine yeniden can vermelerine izin vereceğini ve buna erişimin şu anda kullanıma sunulduğunu söylüyor. Bu yeni özellik, kısa videolar oluşturma söz konusu olduğunda muhtemelen daha geleneksel video düzenleme yazılımının yerini tamamen almayacak olsa da, içerik oluşturucuları daha fazla Shorts oluşturma konusunda teşvik edebilir.

İLGİLİ HABERLER