Eğlence

YouTube Shorts videoları üzerinden alışveriş yapmak mümkün hâle geliyor

youtube shorts

YouTube Shorts platformuyla popülaritesi giderek artan TikTok‘a yanıt vermeye ve TikTok’la rekabet etmeye çalışıyor. Bu doğrultuda Shorts’u geliştirmek adına adımlar atan şirket, platformu alışveriş özellikleriyle güncelliyor. Bunlar arasında “ticari bağlantı” pazarlaması ve doğrudan Shorts videoları üzerinden alışveriş imkanı yer alıyor.

YouTube alışveriş özelliklerini ABD merkezli içerik yapımcılarının videolarında test ediyor. Bu özellikleri ABD, Avustralya, Brezilya, Hindistan ve Kanada’daki kullanıcılar görebiliyor. İçerik yapımcıları artık hazırladıkları kısa videolarda ürünleri etiketleyebilecek ve videoları izleyenler de bu etiketler üzerinden söz konusu ürünleri satın alabilecek.

“Ticari bağlantı” programını ABD’de seçilmiş içerik yapımcılarına açan şirket, böylelikle Shorts videoları üzerinden para kazanmanın başka bir yolunu sunuyor. İçerik yapımcıları, paylaştıkları bağlantılar üzerinden yapılan satışlardan komisyon alacak. YouTube’dan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmediğini belirtmekte fayda var.

YouTube Shorts videolarına alışveriş özellikleri eklenmesi sürpriz değil

YouTube Shorts videolarına alışveriş özelliklerinin eklenmesinin sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. TikTok da kısa süre önce benzer özellikler duyurmuştu. Uzun süredir beklenen Mağaza programını test etmeye başlayan TikTok, kullanıcıların doğrudan uygulama üzerinden ürün satın almasını mümkün kılıyor. Bu noktada TikTok’un alışveriş entegrasyonu konusundaki planlarını uzun süre önce açıkladığını ve özelliği İngiltere’de ve Güney Doğu Asya’daki bazı bölgelerde test ettiğini hatırlatmakta fayda var.

YouTube Shorts videolarına eklenen alışveriş özellikleri ve ticari bağlantı özelliği, platformu içerik yapımcıları için daha cazip hâle getirebilir. TikTok ile rekabette para harcamaktan çekinmeyeceğini gösteren YouTube, Shorts videolarında reklam gelirinin yüzde 45’ini içerik yapımcılarına vereceğini daha önce açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER