Eğlence

YouTube sanal film festivaline ev sahipliği yapacak

youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geleneksel film festivallerinin düzenlenmesi, bir süre için mümkün olamayacak gibi görünüyor. Bu nedenle pek çok etkinlik gibi film festivalleri için de çözüm internette bulunmuş gibi görünüyor. Tribeca Enterprises ile işbirliğine giden YouTube, çevrimiçi ortamda gerçekleşecek ücretsiz bir film festivaline ev sahipliği yapacak.

We Are One: A Global Film Festival (Hepimiz Biriz: Küresel Bir Film Festivali) adını taşıyan etkinlik, 29 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlikte uzun metrajlı ve kısa metrajlı filmlerin yanı sıra belgeseller ve röportajlara da yer verilecek. Video sayfalarında Dünya Sağlık Örgütü’ne ve yerel koronavirüsle mücadele kampanyalarına bağış bağlantıları sunulacak

THe Hollywood Reporter’a konuşan organizatörler, etkinlikte hem yeni hem de klasik filmlerin gösterileceğini belirtti. We Are One’da iptal edilen festivallerde yapılması planlanan galaların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Festivalin tam programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Tribeca Film Festivali’nin çevrimiçi versiyonunda gösterilen filmler, We Are One’da ücretsiz olarak izlenebilecek. Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto film festivallerinde gösterilmesi planlanan içeriklere de bu çevrim içi festivalde yer verilecek. BFI Londra Film Festivali, New York Film Festivali, Annecy Uluslararası Animasyon Filmleri Festivali ve Tokyo, Berlin, Sidney, Karlovy Vary, San Sebastian film festivalleri de We Are One’ın destekçileri arasında bulunuyor.

YouTube, festival filmlerini internete taşıma fikrinin ilk sahibi değil. YouTube’un bu projedeki ana ortağı Tribeca Film Festivali, bir süredir bazı içeriklerini çevrimiçi ortamda gösteriyor. Buna ek olarak, SXSW’de gösterilmesi planlanan bazı filmler de Amazon Prime Video’da ücretsiz olarak yayınlanıyor.

İLGİLİ HABERLER