Eğlence

YouTube Remix Google Play Müzik’in yerini almaya hazırlanıyor

youtube remixGoogle’ın YouTube Müzik ve Google Play Müzik servislerini birleştirmeyi istediği bir sır değil. Söz konusu ihtimal, geçtiğimiz temmuz ayından bu yana konuşuluyor. Droid-Life sitesinde yer alan habere göre, bu birleşimden doğacak ve YouTube Remix adını taşıyacak yeni çevrimiçi müzik platformu 2018 bitmeden faaliyete geçecek. Mevcut Google Play Müzik kullanıcılarının yeni servise aktarımı da 2018 bitmeden tamamlanacak.

YouTube tarafından yapılan açıklama da, bu konuda ortaya atılan iddiaları destekliyor. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “YouTube Müzik ve Google Play ürün ekiplerinin birleşimini daha önce duyurmuştuk. Müzik Google için çok önemli ve biz de hem kullanıcıların hem de sanatçıların ihtiyaçlarını karşılayacak bir çözüm sunmak istiyoruz. Mevcut kullanıcılar için şu aşamada değişen bir şey yok. Ancak bundan sonraki dönemde yapacağımız hamleleri daha önceden kamuoyuyla paylaşacağız.”

Yeni çevrimiçi müzik platformunun mart ayında ABD’de gerçekleştirilen SXSW etkinliğinde duyurulacağı iddia edilmiş, ancak bu iddia Google tarafından yalanlanmıştı. Şirket, etkinlikte de bu yönde bir duyuru yapmamıştı.

YouTube’un geniş müzik videosu katalogunun ve Google Play Müzik’in büyük içerik kütüphanesinin birleşimiyle büyük bir potansiyel vadeden YouTube Remix platformunun nasıl bir formatta kullanıcıların karşısına çıkacağı zamanla anlaşılacak. Ancak servisin işinin kolay olmadığını ve karşısında Spotify ve Apple Music gibi önemli rakiplerin olacağını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER