Teknoloji

YouTube reklamverenleri tavlamanın peşinde

Hangi kriter kullanılırsa kullanılsın YouTube’un internetin devlerinden biri olduğu değişmez bir gerçek. Geçtiğimiz mart ayında sitenin aylık 1 milyar tekil ziyaretçi çektiğini açıklayan Google, şimdi bu ve benzeri rakamları televizyona saldırmak için kullanıyor. Geçtiğimiz yıl Vice Media ve Machinima gibi özel kanalları devreye sokan YouTube, şimdi bu kanalları ücretli hale getirmeye ve yenilerini oluşturmaya hazırlanıyor.

youtube-logo-23012012

Bu çabalarını reklamverenlere anlatmak isteyen Google ilkini gçetiğimiz yıl düzenlediği ”Brandcast” etkinliğinin ikincisini bu yıl gerçekleştirdi. Popüler rapçi Snoop Dogg ve son günlerde ”Thrift Shop” şarkısıyla oldukça popüler olan Macklemore’un performans sergiledikleri etkinlikte Google YouTube’un TV’ye karşı edindiği pozisyona ilişkin bilgileri reklamverenlerle paylaştı. YouTube’un ABD’deki 18-34 yaş arası izleyicilere ulaşma oranının kablolu yayın şebekelerinden daha fazla olması Google’ın en sık biçimde kullandığı bilgilerin başında geldi. Etkinlikte konuşan Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt YouTube’un TV’yi geride bıraktığını söylerken, sitenin küresel içerik sorumlusu Robert Kyncl de Schmidt’i destekleyen ifadeler kullandı. Kyncl YouTube sayesinde popüler olan pek çok şeyin ana akım kültürde ve televizyonda kendisine yer bulduğunu belirtti ve örnek olarak Harlem Shake dansının popüler çizgi dizi The Simpsons’ta kullanılmasını gösterdi.

YouTube’un reklamverenleri tavlama girişimine YouTube sayesinde geniş kitlelere ulaşan ünlüler de destek verdi. YouTube’da kurduğu ”Geek & Sundry” isimli kanalı ikinci yılına giren oyuncu Felicia Day, YouTube sayesinde daha önce içinde bulunduğu şeylerin havalı olmadığını anladığını belirtti ve Hollywood’dan YouTube’a geçiş sürecini izleyicilerle paylaştı. Day’in ardından sahneyi Lindsay Stirling aldı. Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin Amerikan versiyonu olan America’s Got Talent tarafından reddedildikten sonra YouTube’a yüklediği video sayesinde büyük popülariteye kavuşan ”dubstep kemancısı” Stirling, YouTube ile geldiği yere dair izlenim ve duygularını aktardı.

İlgili >> YouTube Blog

İLGİLİ HABERLER