Eğlence

YouTube reklamları artırılmış gerçeklikle zenginleşiyor

youtube reklamlari
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google artırılmış gerçeklik teknolojisini kullandığı deneylerine devam ediyor. Bu deneylerin en yenisinde YouTube reklamları kullanılıyor. Artırılmış gerçekliği kullanarak interaktif reklam deneyimini oluşturan Google, bunun için makyaj videolarını seçmiş.

Makyaj ve güvenlik konusunda uzmanlaşan içerik sahiplerinin videolarında belirli bir kozmetik markasının ürünlerinden bahsedilirken ekranda “sanal olarak deneyin” seçeneği beliriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar ilgili ürünün kendileri üstündeki etkisini sanal olarak görebiliyor. Söz konusu yeni teknolojiden yararlanan ilk marka ise MAC Cosmetics oldu.

Google artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı interaktif reklamlar sayesinde YouTube izleyicilerinin reklamlarla olan etkileşiminin artmasını hedefliyor. Şirketten yapılan açıklamada, testler sırasında izleyicilerin yüzde 30’unun artırılmış gerçeklik deneyimini aktif hâle getirdiği ve sanal ruju sürmek için ortalama 80 saniye harcadığı belirtildi. Ancak bu ilginin yüzde kaçının Google’ın teknolojisinden kaynaklandığı konusunda kesin bir oran vermek pek kolay değil.

Google reklamlarda artırılmış gerçekliği kullanmayı deneyen tek şirket değil. Hem Facebook hem de Snapchat geçtiğimiz yıl bu doğrultuda çeşitli deneyler yapmıştı. YouTube’daki güzellik ve makyaj odaklı içeriklerin ve içerik oluşturucularının fazlalığı ise Google’a daha geniş bir uygulama alanı sunuyor.

Artırılmış gerçeklik destekli YouTube reklamları hâlihazırda “alfa” etiketiyle test ediliyor. Zaman içinde başka markaların da YouTube’un FameBit platformu üzerinden bu özelliğin kapsama alanına girmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER