Eğlence

YouTube reklam yayını konusunda içerik sahiplerine yeni imkanlar sunuyor

youtube go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube reklamYouTube son birkaç aydır hangi videoların sahiplerine reklam geliri getirebileceği konusunda yeni düzenlemeler yapıyor. Reklamlardan gelir elde etmek isteyen kanal sahiplerinin öncelikli olarak 10 bin görüntüleme sayısına ulaşması gerekiyor. Nefret söylemi ve kışkırtıcı ifadeler içeren YouTube videoları üzerinden para kazanılamıyor. YouTube reklam geliri kısıtlamalarını aile dostu karakterlerin kötü kullanımında da uyguluyor.

Bu önlemler bazı içerik sahiplerinin gelir kaybı yaşamasına neden oldu. Kanal sahipleri hangi videolarının gelirlerinin ne için kesildiğini anlamakta sıkıntı yaşamıştı. Yayıncıların problemlerini dikkate alan YouTube, içerik sahiplerine hangi videolarının “reklam için uygunsuz” olduğunu anlamalarını sağlayacak araçlar sundu. Şirket reklam yasaklarının kaldırılması ve para akışının tekrar başlaması için atılacak adımlar konusunda da bilgi verdi.

YouTube videolarının üzerinde artık üç farklı ikon görülecek. İçerik sahiplerinin görebileceği bu ikonlar, videoların reklam gelirine uygunluğunu gösterecek. Üzerinde yeşil dolar işareti bulunan videolarda hem reklamlar hem de YouTube Red üzerinden para kazanabilecek. Sarı dolar işaretli videolar ise bazı reklamlardan ve YouTube Red üzerinden gelir getirebilecek. Siyah dolar işareti bulunan videolar ise sahiplerine para kazandırmayacak.

YouTube reklam konusunda içerik sahiplerine yardımcı olmayı sürdürecek

YouTube’dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, hem kullanıcıların hem içerik sahiplerinin hem de reklam verenlerin düşüncelerine değer verildiğinin altı çizildi. Şirket önümüzdeki dönemde de içerik sahiplerine reklam gelirleri konusunda yardımcı olmayı sürdüreceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER