Eğlence

YouTube içerik üreticilerinin reklam kontrollerinde bazı değişiklikler yapıyor

youtube premium

YouTube, içerik üreticileri için sunduğu reklam kontrollerinde önemli değişikliklere gidiyor. Şirketin bir destek dokümanında belirtildiğine göre, Studio’da yeni videolar için başta gösterim, sonda gösterim, atlanabilir ve atlanamaz reklamların bireysel reklam kontrolleri kasım itibarıyla kaldırılacak.

YouTube reklam seçenekleri içerik üreticilerinin elinde olmayacak

YouTube’un yeni yaklaşımında, içerik üreticileri sadece videonun öncesinde veya sonrasında reklam olup olmayacağını seçebilecekler. Reklamları açmayı seçerlerse, YouTube uygun olduğunda hangi türde reklam göstereceğine karar verecek. Şirket, bu değişikliğin çoğu yapımcı için büyük bir fark yaratmayacağını belirtiyor. Zaten çoğu yapımcı, bu reklam formatlarını varsayılan olarak etkinleştirmiş durumda. Ancak izleyicilerine hangi tür reklamların gösterileceğini daha ince bir şekilde kontrol etmek isteyen yaratıcılar için bu değişiklik hayal kırıklığı yaratabilir.

Ayrıca video platformu, canlı yayınlar için birkaç yeni reklam seçeneği de sunuyor. İçerik üreticileri, bir reklam gösterilmeden önce 60 saniyelik bir geri sayım görecekler ve eğer yayını kesmek istemiyorlarsa, bu reklamı atlayabilecekler. Ayrıca, canlı yayın yapan yaratıcılar ortada gösterilen reklamları 10 dakika erteleyebilecekler. Şirket, önümüzdeki aylarda, uzun videolar için yapımcıların otomatik orta gösterim reklam aralarını veya elle seçilmiş olanları tercih edebileceklerini belirtiyor.

Bu değişiklikler, YouTube’un internete bağlı televizyonlarda daha uzun fakat daha az sık görünen reklam araları üzerinde denemeler yaptığı haberlerinin hemen arkasından geldi. Ayrıca şirket bağlı TV’lerde platform üzerinde video izlerken 30 saniyelik atlanamaz reklamların gösterileceğini ve reklam engelleyicileri kullanan kişiler için videoları devre dışı bırakmayı deneyeceğini açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER