EğlenceManşetler

Reels ile hikâye benzeri paylaşımlar YouTube’a geliyor

youtube mobil

youtube reels

YouTube “Reels”, yani Türkçeleştirirsek “Makaralar”, adını taşıyan yeni bir konsepti test ediyor. Bu özellik Snapchat veya Instagram’da gördüğümüz Hikâyelere benziyor.

TechCrunch’ın haberine göre, Reels için yapımcının videolarının bulunduğu bölümden ayrı bir sekme açılacak. YouTube’un makaraları sunma sebebi Snapchat veya Instagram’ın sebeplerinden biraz daha farklı görünüyor. Video servisi, insanların sonuna kadar gidip geleneksel bir YouTube videosu yayınlamak zorunda kalmadan da içerik paylaşmak istediğine dikkat çekiyor. Reels şu anda sitenin kısıtlı sayıda video yapımcısıyla birlikte test ediliyor. Şirket bu yeni formatın kapsamlı biçimde ne zaman yayınlanacağı konusunda ise henüz bir bilgi vermiyor.

YouTube, makaralarını geleneksel hikâye formundan birkaç farklı açıyla ayırıyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı, Reels paylaşımlarının 24 saatten veya bunun gibi belirli bir süreden sonra kaldırılmaması. YouTube kullanıcılara birden fazla makara oluşturmasına izin veriyor, her biri kendi video kümesi içinde sergileniyor. Halbuki Instagram ve Snapchat’te, rastgele yapılan paylaşımlar tek bir hikâye akışı içinde gösteriliyor.

TechCrunch, Reels paylaşımlarının oluşturulması hakkında da bilgiler veriyor. Her biri en fazla 30 saniye uzunluğunda birkaç hızlı video çekip bunları çeşitli filtrelerle, müzik ve metinle süslemek mümkün oluyor. YouTube’dan Roy Livne’ın konuyla ilgili blog yazısında belirttiğine göre, YouTube videolarına bağlantı verme ve özel çıkartmaları kullanma gibi yapımcı odaklı özellikler de var olacak.

YouTube’un hikâye tadındaki özelliği denemeye başlaması, daha önce Snapchat’in çığır açan Hikâyeler ürününden sorumlu olan ekibin başındaki ürün yöneticisi Todd Sherman’ı işe almasından sonra gerçekleşti. YouTube’un bu özelliğinden Sherman’ın sorumlu olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

REELS ALIŞILMIŞ YOUTUBE DENEYİMİNİ BOZAR MI?

Bazıları Reels’ın YouTube deneyimini bozacağından endişe duyacak gibi görünüyor. Ancak en azından beta süreci boyunca, kullanıcılar uygulamanın en tepesine yerleştirilmiş ve yeni özelliği görmelerini belirten çeşitli unsurlarla karşılaşmayacaklar. TechCrunch, YouTube’un başlangıç aşamasında Reels içeriklerini ana sayfada gösterilen Öneriler bölümüyle birleştirmesinin mantıklı bir yol olacağını söylüyor. Livne ise Reels’ın beta versiyonuyla denemelerini sürdüreceklerini, bu yolla ürünü daha fazla yapımcıya açmadan önce geliştireceklerini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER