EğlenceManşetler

YouTube Red: Google’ın reklamsız ve ücretli video servisi 28 Ekimde geliyor

youtube-red-221015

YouTube’un abonelik tabanlı ve reklamsız bir video servisi çıkaracağı bir süredir konuşuluyordu. Görünüşe göre, bu söylentiler gerçeğe dönüşüyor. Google YouTube Red adını verdiği, tamamen reklamsız videolar izleme imkanı sunan ve ayda 9.99 dolarlık ücret karşılığında erişilebilen yeni bir video servisinin duyurusunu gerçekleştirdi.

YouTube Red sadece reklamsız videolar sunmakla kalmayacak, aynı zamanda videoları ve şarkıları mobil cihazlara daha sonra, internet bağlantısının bulunmadığı zamanlarda da oynatmak için kaydetme imkanı verecek. Bunun yanı sıra diğer uygulamaları kullanırken videoları arka planda oynatma ve sadece sesini duyma fırsatı da sağlayacak.

Öte yandan YouTube Red kullanıcıları 9.99 dolarlık aylık ücret karşılığında Google Play Music için ücretsiz abonelik imkanı da elde edecek. Türkiye’de aktif olmayan Google Play Music’in aylık ücretinin de 9.99 dolar olduğunu düşündüğümüzde, YouTube Red müzik dinlemek isteyenler için büyük avantaj sağlıyor. Ek olarak Google Play Music aboneleri de ücretsiz YouTube Red aboneliğine sahip olacak.

YouTube Red 28 Ekim tarihinde faaliyete geçiyor ve bütün kullanıcılara 30 günlük ücretsiz deneme imkanı sunulacak. Google gelecek yılın başlarından itibaren YouTube Red abonelerinin popüler içerik sağlayıcıları tarafından sağlanan yeni, orijinal TV programlarına ve filmlere ayrıcalıklı erişim imkanı elde edeceğini kaydetti. Sadece üyelere açık olacak kanalların bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Yukarıda yer alan tanıtım amaçlı video sayesinde YouTube Red hakkında daha fazla bilgi elde edebilir veya kaynak bölümündeki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Açılan sayfadaki bilgilendirici soru-cevap bölümünde YouTube Red’in özellikleri listeleniyor.

İLGİLİ HABERLER