Eğlence

YouTube Red’in orijinal içerikleri 250 milyon izleme sayısına yaklaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube redDünyanın en büyük çevrim içi platformu YouTube, hafta içi kapılarını açan VidCon’da hem genel faaliyetleri hem de ücretli abonelik servisi YouTube Red ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Orijinal içerikleri reklamsız biçimde sunması amacıyla kurulan Red, bundan yaklaşık 2 yıl önce faaliyete geçmişti.

Şirket servisin abone sayısı konusunda sessizliğini korumaya devam ediyor. Ancak orijinal içerikler konusundaki iddiasının arttığı mesajını vermekten de geri kalmıyor. Aylık genel kullanıcı sayısının 1.5 milyarı geçtiğini açıklayan YouTube, her kullanıcının günde ortalama bir saat boyunca mobil cihazlar üzerinden video izlediğine dikkat çekti.

YouTube, ücretli abonelik servisi Red’in ilk sezonu için toplamda 27 dizi ve film hazırladı. Orijinal içerik sayısını 40’ın üzerine çıkarmayı planlayan şirketin bu amaç doğrultusunda yüz milyonlarca dolarlık bir bütçe hazırladığı söyleniyor. Red’in orijinal içerik portföyünü genişletmeye odaklanan YouTube, bir yandan da tüm kullanıcılarına açık olan ve reklamlarla desteklenen içerikler hazırlayacak. Şirket bunun için Katy Perry, Kevin Hart ve Ellen Degeneres gibi ünlü isimlerle çalışıyor. Bu ünlü isimlerin hazırlayacağı programların önemli bir kısmı, Red abonesi olmayanlar tarafından da izlenebilecek.

YouTube Red yaş aralığını genişletecek

YouTube’un orijinal içeriklerinden sorumlu olan Susanne Daniels, hem Red içeriklerini hem de reklam destekli programları sunabileceklerini belirtti. Uzun yıllar MTV’de görev yapan Daniels, Red’in ulaştığı yaş aralığını genişletmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi. Servisteki orijinal içeriklerin izlenme sayılarının 250 milyona yaklaştığını belirten Daniels, bunların önemli bir kısmının çocuk içerikleri olduğunu ifade etti. Yetişkinlere yönelik içerikleri artırmak da YouTube’un önümüzdeki döneme yönelik planları arasında yer alıyor. YouTube sunacağı orijinal içeriklerin yarısını kendi yıldızları, diğer yarısını ise dünya çapındaki ünlü isimlerle gerçekleştirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER