Teknoloji

YouTube Red ilk orijinal içeriklerini 10 Şubatta yayınlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube red

YouTube Red, çevrim içi ortamdaki orijinal içerik savaşlarına ilk adımını önümüzdeki hafta atıyor. YouTube’un resmi blogu aracılığıyla yapılan açıklamada, platformun ilk orijinal içeriklerinin 10 Şubatta yayınlanacağı belirtildi. Söz konusu orijinal içerikler arasında YouTube fenomeni PewDiePie’ın “Scare PewDiePie” isimli komedi dizisi, “A Trip to Unicorn Island” isimli belgesel, gençlik müzikali Dance Camp ve Rooster Teeth tarafından hazırlanan film “Lazer Team” yer alıyor. Söz konusu içerikler, servisin faaliyette olduğu tek ülke konumundaki ABD’de bulunan aboneler tarafından izlenebilecek.

Dünyanın diğer yerlerindeki meraklı izleyiciler ise bulundukları konuma göre YouTube veya Google Play üzerinden orijinal içerikleri satın alabilecekler. Ancak Red için hazırlanan orijinal filmleri satın almak için bir ay, orijinal dizileri edinmek içinse bir gün beklemek gerekecek.

YouTube Red içinde sunulacak orijinal içeriklerden bazılarının tamamen servise özgü olmadığını belirtmekte fayda var. Örneğin geçtiğimiz hafta sinemalarda gösterime giren Lazer Team, vizyon öncesindeki ön satışlar sayesinde 1 milyon doları aşkın gişe hasılatı elde etmişti. Dance Camp gibi projelerin de sonuna kadar Red’e özgü olması beklenmiyor. Yine de, orijinal içeriklerin hayata geçmesi, YouTube’un abonelik servisi için önemli bir sıçrama niteliği taşıyor. Söz konusu içeriklerin insanları Red’e çekme konusunda etkili olup olmayacağı ise zamanla belli olacak.

Servise abone olanları kahkaha, heyecan, romantizm ve sürpriz dolu anların beklediğini söyleyen YouTube’un küresel içerik sorumlusu Susanne Daniels, yıl içinde pek çok YouTube yıldızının daha serviste boy göstereceğini hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER