Teknoloji

YouTube Premium video indirme işleminde çözünürlük sınırı yükseliyor

youtube premium video indirme

YouTube Premium abonelerinin, çevrimdışı izleme amaçlı video indirmeleri için, şimdiye kadar 720p olan çözünürlük sınırı 1080p seviyesine çıkıyor.

Yükseltilmiş çözünürlük desteği YouTube’un iOS ve Android uygulamalarına kademeli biçimde sunulmaya başlanıyor. Bu destek öncelikle Premium üyeliklerin yaygın olduğu ülkelere gelecek. Daha sonra yenileri de eklenecek. Geçtiğimiz ayın ortalarında YouTube Premium ile tanışan Türkiye’nin de bu ülkeler arasında yer alacağını tahmin ediyoruz.

Çevrimdışı indirmeler ayda 16,99 TL’lik ücrete sahip olan YouTube Premium aboneliğinin kullanıcılara sağladığı çeşitli avantajlardan bir tanesini teşkil ediyor. Ayrıca YouTube Music Premium erişimi ve videolardan reklamların kaldırılması da diğer önemli avantajlar arasında bulunuyor.

720p indirme sınırı birkaç yıl önce mantıklı olabilirdi. Çünkü telefonların ekran çözünürlükleri 720p’nin ötesine geçmiyordu. Ancak telefonların birçoğu bu sınırı çoktan geçti. Örneğin, iPhone X ve XS gibi akıllı telefonların ekran çözünürlüğü 1080p’nin de üstünde.

Bu küçük güncelleme henüz tüm kullanıcılara ulaştırılmadı. Haberi hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde maksimum video çözünürlüğü hâlâ 720p olarak duruyor. Her ne olursa olsun, güncelleme YouTube Premium abonelik servisine biraz daha fazla değer kazandıracaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER