Eğlence

YouTube’dan reklamsız deneyim için yeni seçenek

youtube premium lite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, YouTube için daha uygun fiyatlı bir abonelik paketini test etmeye başladı. YouTube Premium Lite adını taşıyan bu yeni hizmet, kullanıcılara reklamsız izleme deneyimini yaşama imkanı sunuyor. Ancak çevrimdışı izlemek için indirme veya arka planda oynatma gibi YouTube Premium özellikleri bu yeni pakette yer almıyor.

Premium Lite ilk olarak bir ResetEra kullanıcısı tarafından fark edildi. YouTube da The Verge sitesine gönderdiği açıklamayla servisin testlerinin başladığını doğruladı. Premium Lite’ın test edildiği ülkeler arasında Belçika, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç ve İsveç bulunuyor.

YouTube’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama ise şu şekilde: “İskandinav ve Benelüks ülkelerinde kullanıcılara daha fazla seçim imkanı veren yeni bir teklifi test ediyoruz. Aylık ücreti 6.99 avro olan Premium Lite ile reklamsız bir deneyim yaşamak mümkün olacak.” Avrupa’da YouTube Premium aboneliği için 11.99 avro ödemek gerekiyor.

YouTube Premium Lite ile hem mobil uygulamalarda hem web’de hem de akıllı TV uygulamalarında reklamsız bir deneyim yaşamak mümkün olacak. YouTube Kids’te de reklam görülmeyecek. Ancak Premium Lite’a abone olanlar YouTube Music’e erişim imkanına sahip olmayacak.

İLGİLİ HABERLER