Teknoloji

YouTube yapay zeka destekli ileri atlama özelliğini daha fazla Premium abonesine açıyor

youtube premium türkiye

YouTube, yapay zeka destekli “Jump Ahead” (İleri Atlama) özelliğini ABD’detüm Premium kullanıcılarına dağıtmaya başladı. Söz konusu özellik geçtiğimiz mart ayından bu yana test ediliyordu.

“İleri Atlama” kullanıcı verilerini ve yapay zekayı birleştirerek bir videonun en iyi bölümlerine atlamayı mümkün kılıyor. İlk etapta sadece ABD’deki belirli Premium kullanıcıları özelliği deneyimleyebiliyordu. Ancak artık tüm Premium üyeleri youtube.com/new adresi üzerinden bu özelliğe erişebiliyor. Ancak özelliğin ilk etapta sadece İngilizce videolarda ve ABD’de YouTube Android uygulamasında çalıştığını belirtmekte fayda var.

YouTube 1 Haziran sonrası özelliği tüm dünyada Premium abonelerine açabilir

YouTube yeni özelliğinin sadece 1 Haziran’a kadar denenebileceğini belirtti. Bu tarihin ardından platform özelliği küresel ölçekte tüm Premium kullanıcılarına açabilir ya da deneme süresini biraz daha uzatabilir.

Denemeye kaydolduktan sonra uygun herhangi bir videoda ileri atlamak için ekrana iki defa dokunulduğunda “İleri Atlama” butona görülüyor. Bu butona tıklandığında kullanıcılar çoğu izleyicinin genellikle atladığı yere götürülüyor. YouTube henüz tüm videoların bu özelliği desteklemediğini belirtiyor.

B

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER