EğlenceManşetler

YouTube videolarını reklamsız izlemeye izin veren Premium’un ücretleri arttı

youtube premium

YouTube, uzun zamandır 16,99 TL ile sabit tuttuğu Premium aboneliğinin aylık ücretinde artışa gitti. Premium abonelerine gönderilmeye başlanan e-posta iletisinde, abonelerin bir sonraki ücretlendirmelerinde yeni tarifenin geçerli olacağı belirtilirken, yeni abone olacaklar için güncellenen fiyatlar geçerli olmaya başladı.

Yenilenen fiyat tarifesi doğrultusunda YouTube Premium aylık ücreti 16,99 TL’den 29,99 TL’ye yükseltildi. Daha önce 25,99 TL olan YouTube Premium Aile planının aylık ücreti ise 59,99 TL oldu. Öğrenci aboneliğinin aylık ücreti de 19,49 TL’ye yükseltildi. Bu arada bireysel abonelik için yıllık 299,99 TL’lik fiyat avantajının bulunduğunu da belirtelim.

YouTube’un mevcut Premium abonelerine gönderdiği ve bizim de elimize ulaşan e-posta iletisinde aşağıdaki detaylar yer alıyor:

Sevdiğiniz videolara, içerik üreticilere ve müzik sanatçılarına daha yakın olabilmeniz amacıyla size kesintisiz bir YouTube deneyimi sunmak için YouTube Premium’u geliştirdik. Mükemmel hizmet ve özellikler sunmaya devam edebilmek için aylık ₺16,99 olan Premium aboneliğinizin fiyatını aylık ₺29,99 olarak güncelleyeceğiz.‌

Üyeliğiniz şu anda askıya alınmış durumda olduğundan üyeliğinizi devam ettirdiğinizde bir seferliğine aylık ₺16,99 üzerinden faturalanacaksınız ve sonraki faturalama dönemlerinde ise aylık ₺29,99 üzerinden faturalanacaksınız. Hesabınızın durumunu ve faturalama bilgilerinizi kontrol etmek için Ayarlar > Satın Alınanlar ve Üyelikler sayfasına gidin. Tüm üyeler diledikleri zaman aboneliklerini buradan askıya alabilir veya iptal edebilir.

‌Arka planda oynatma ve videoları indirip internetsiz izleme özellikleriyle reklamsız YouTube ve YouTube Music uygulamasıyla 100 milyonu aşkın şarkıya kesintisiz erişim gibi sevdiğiniz avantajlar YouTube Premium tarafından sunulmaya devam edecek. Üyeler ayrıca deneysel yeni özellikleri denemek ve müzik sanatçılarıyla özel etkinlik sonu partilerine katılmak imkanına da sahip olacak. Bu güncelleme hem daha fazla Premium özelliği geliştirmemize hem de YouTube’da severek izlediğiniz içerik üreticileri ve sanatçıları desteklemeye devam etmemize olanak tanıyacak.

Fiyat artışı sadece Türkiye’de yapılmadı. The Verge sitesinin haberine göre YouTube; ABD, Kanada, Büyük Britanya, Japonya, Endonezya, Brezilya ve Arjantin’de de Premium ücretlerinde çeşitli artışlara gitti. Örneğin ABD’de YouTube Premium bireysel abonelik fiyatı değişmezken, Aile planı aboneliğinin aylık ücreti 5 dolar artışla 22.99 dolara yükseldi.

YouTube, daha fazla kullanıcının reklamsız video izleme avantajı sunan Premium aboneliğine geçmesi için çeşitli denemelerde bulunuyor. Son olarak bazı kullanıcıların 4K videoları Premium aboneliği karşılığında izlemesine imkan tanıyan bir test yapmış ve bunu geçtiğimiz günlerde sona erdirdiğini duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER