Eğlence

YouTube kanallar içinde podcast bulmayı kolaylaştırıyor

youtube podcast kanal mağazası

Podcast’lerin popülaritesi son birkaç yıldır ciddi anlamda artmış durumda. Her geçen gün giderek daha fazla insan podcast dinliyor. Bu da podcast içerikleri sunan platformların sayısını artırıyor. Bu platformlardan biri olan YouTube podcast alanındaki iddiasını artırmak için yeni adımlar atıyor.

Apple Podcasts ve Spotify gibi uygulamalar, kullanıcılarına geniş podcast seçkileri sunuyor. YouTube da ise yavaş yavaş podcast odaklı kanallar karşımıza çıkıyor. YouTube’da podcast dinlemeyi veya izlemeyi sevenler için bu içerikleri bulmak artık kolaylaşıyor.

9to5Google sitesinin haberine göre, YouTube’un kanallar sayfasında artık “Podcast’ler” adını taşıyan yeni bir sekme bulunuyor. Bu sekmede kanal sahibinin “podcast” olarak etiketlediği içerikler gösteriliyor. Böylelikle kullanıcıların kanal içinde podcast içeriklerini daha kolay şekilde bulması hedefleniyor.

YouTube podcast’leri Music uygulamasına da getiriyor

Yeni podcast’ler sekmesini YouTube’un hem masaüstü sitesinde hem de mobil uygulamalarında bulmak mümkün.

YouTube podcast açılımını YouTube Music uygulamasına da taşıyor. Bu açılımın izleri daha önce de görülmüştü. Artık YouTube Music uygulamasında da podcast içeriklerine erişilebiliyor. Ancak şu an için sadece ABD’deki kullanıcılar bu imkandan yararlanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER