Eğlence

YouTube yeni sayfasıyla podcast bulmaya yardımcı olacak

youtube podcast

YouTube podcast yapımcılarının içeriklerini daha geniş kitlelere ulaştırmak, podcast takipçilerinin de yeni içerikler bulmak için takip ettiği platformlar arasına yerleşmiş durumda. Podcast tarafındaki deneyimini iyileştirmek ve optimize etmek isteyen YouTube, bu hedef doğrultusunda çeşitli yenilikler üstünde çalışıyor.

Mart ayında sızan bir sunum, YouTube’un bir “podcast sayfası” üstünde çalıştığını göstermişti. Bu sayfa youtube.com/podcasts adresinde erişilebilir hâle gelmiş durumda. Mevcut Keşfet sayfasına eklenen bir sekme niteliğinde olan bu bölümün henüz tüm kullanıcıların karşısına çıkmadığını belirtmekte fayda var.

Masaüstünden ve mobilden erişilebilen yeni podcast bölümünün henüz fazla gelişmemiş bir seviyede olduğu söylenebilir. Podcast bölümü üzerinden popüler bölümleri, popüler podcast çalma listelerini görmek mümkün oluyor. Bu sayfada içerikler için kategoriler üzerinden sınıflandırma yapıldığını belirtmekte de fayda var.

youtube podcastYouTube podcast deneyimini uzun vadede daha iyi hâle getirmek için sunduğu bu özellikleri de geliştirecektir. Google’ın mevcut Google Podcast uygulamasının rakiplerine kıyasla gölgede kalması, YouTube’un bu alandaki yardımının oldukça önemli olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER