EğlenceManşetler

YouTube Partner Programı üyelerinin endişelerine yanıt verdi

youtube ios 14

youtube partner programiYouTube, CEO’su Susan Wojcicki’nin imzasıyla yayınlanan bir blog yazısı aracılığıyla küçük bir grup ile başlattığı yeni pilot programını duyurdu. Söz konusu pilot çalışma ile YouTube Partner Programı’nda yapılan ve içerik oluşturucularını rahatsız eden değişikliklerin etkisinin kırılması amaçlanıyor.

Paylaşımında geçtiğimiz yıl ve özellikle son birkaç ay içinde yaşananları ve yapılanları özetleyen Wojcicki, hayal kırıklıklarını dile getiren içerik sahiplerinin endişelerine hak verdiğini belirtti. YouTube CEO’su özellikle son iki haftanın “zorlayıcı” geçtiğini belirtirken, YouTube olarak tüm içerik sahipleriyle daha fazla iletişim kurma konusunda istekli olduğunun altını çizdi. Yılda dolar cinsinden beş haneli meblağlar kazanan kanalların yüzde 35’ten yüksek bir oranda büyüdüğünü ifade eden Wojcicki, altı haneli kazançlar için bu oranın yüzde 40’ın da üstüne çıktığını dile getirdi.

Wojcicki’nin açıklamalarının YouTube üzerinden hâli hazırda hatırı sayılır bir gelir elde edenler için sevindirici olduğu söylenebilir. Ancak içerikleri üzerinden para kazanmak için daha sıkı kurallarla uğraşmak zorunda olan içerik sahiplerinin bu açıklamalardan dolayı heyecanlanmadığını söylemek çok yanlış olmayacaktır. Bu tablonun farkında görünen YouTube CEO’su da şu ifadeleri kullandı: “Bazı içerik oluşturucularımızın bu değişikliği üzücü bulduğunun farkındayız. Ancak bu değişiklikler reklam verenlerin güvenini daha kuvvetli hâle getiriyor ve YouTube üzerinden para kazanan içerik oluşturucularını da daha güçlü kılıyor.

YouTube, 2018 için belirlediği önceliklerde yaptığı güncellemeyi de CEO’sunun kaleme aldığı yazıyla duyurdu. Şirket içerik sahiplerinin hayranlarıyla daha yoğun biçimde etkileşime geçmesinin ve kötü muameleye karşı birlikte mücadele etmelerinin de önemli olduğunu belirtti. Wojcicki YouTube’un iyiliği yaymak için çok güçlü bir araç olduğunu ve bu güçten özellikle eğitim konusunda yararlanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Wojcicki uygulamaya koydukları pilot programın ise rahatsız edici yükleme algoritması ile ilgili şikayetlere çözüm getirmeyi amaçladığını belirtti. YouTube Partner Programı’nın üyeleri, yeni algoritmanın reklama uygun videoların gelir akışını kestiğine yönelik şikayetlerde bulunmuştu. Pilot programını küçük bir içerik oluşturucu grubuyla uygulayacak olan YouTube, içerik sahiplerinden videolarının reklama uygunluğu konusunda bazı belirgin bilgileri sunmalarının istendiğini açıkladı. Şirket böylelikle videoların gelirlerinin kesilmesi gibi sorunlarla daha az karşılaşılmasını hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER