EğlenceTeknoloji

YouTube oyun videoları konusunda kural değişikliğine gidiyor

youtube nft

YouTube, şiddet içeren oyun videolarının moderasyonu ile ilgili kurallarında değişikliğe gidiyor. Şirket, bugünden itibaren oyunlardaki şiddet sahnelerine de TV programları ve filmlerdeki sahnelere olduğu gibi yaklaşacağını açıkladı.

YouTube’dan yapılan açıklamaya göre, bu değişiklikle platformdaki yaş sınırına takılan video sayısı azalacak. Bu sayede videoları daha fazla kişi görebilecek. Şirket, tek amacı şiddeti göstermek olan videolar konusunda ise kısıtlayıcı tavrını sürdürmeyi planladığının altını çizdi. Kısacası, ana planı şiddet övgüsü olmayan oyun videoları çok daha fazla izleyiciye ulaşacak.

YouTube’un destek sayfasında gerçekleştirilen değişiklik şu sözlerle anlatılıyor: “Gerçek dünyadaki şiddet ve filmlerde ya da oyunlarda gördüğümüz şiddet sahneleri arasında bir fark olduğunu biliyoruz. Bu nedenle şiddet içeren politikalarla ilgili kurallarımızı en sıkı şekilde uygulamayı istiyoruz.”

YouTube reklam gösterimi konusundaki politikalarını henüz değiştirmedi

YouTube’un bu yönde bir politika değişikliğine gitmeye hazırlandığının ilk işaretini kısa süre önce CEO Susan Wojcicki vermişti. Wojcicki, şirketinin daha “sert” içeriklere reklam verecek şirketler bulmayı amaçladığını belirtmişti.

YouTube’un reklam veren dostu içerikler konusundaki politikalarını henüz değiştirmediğini belirtmekte fayda var. Platformdaki şiddet dozu yüksek videoların büyük kısmı hâlâ yükleyenlere para kazandırmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER