Teknoloji

YouTube otomotiv kanallarının sayısını arttırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube, sponsorlu video kanallarına otomobil tutkunlarını fazlasıyla sevindirecek türden yeni kanallar ekledi. Bu kanallardan ilki sektörün bilinen otomotiv programlarından olan MotorTrend’in kanalı. İkinci kanal  olan Drive ise daha çok derinlemesine otomobil incelemeleri ve otomotiv kültürüne yer veren videoları barındırıyor. YouTube’un bu hamlesi, sitenin sadece kedilerin dans ettiği videoların izlendiği bir yer olmaktan öteye geçip, insanların yeni, heyecan verici ve orjinal içeriğe ulaştığı bir site olma amacı doğrultusunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Google, önümüzdeki aylar içinde YouTube’a daha fazla özel içerik sağlamak amacıyla 100’den fazla kanal açacağını belirtmişti. Google bu sayede sitenin ziyaretçi sadakatini daha da arttırmayı planlıyor. Söz konusu kanallara online programların yeni bölümü her gün ya da her hafta yüklendikçe, kullanıcıların siteyi ziyaret etmek için iş yerindeki can sıkıntısı ya da akıllarına takılan şarkıları dinlemekten daha çok sebebinin olması ve sitenin de bu şekilde kullanıcılarıyla olan bağını kuvvetlendirmesi bekleniyor.

YouTube’un belli bir kitleye özgü, niş kanallar açması yeni ve yaratıcı reklam fikirlerini de beraberinde getiriyor. Bu kanallar sayesinde reklamverenler gelişigüzel videolar arasında hedef kitlelerine ulaşmaya çalışmaktansa, kanallara özgü hazırlanmış reklamlar ile müşterilerine çok daha rahat ulaşma imkanına sahipler. Bu hamle aynı zamanda Google’ın YouTube üstünden daha çok gelir elde etme planının da bir parçası olarak görülüyor. Günde 3 milyar video izlenmesine rağmen YouTube’un mali olarak tam performans ile çalışmadığı düşünülüyor.

İlgili – Wired

 

İLGİLİ HABERLER