Eğlence

YouTube Oculus Go uygulaması kullanıcılarla buluştu

Oculus Venues eğlence uygulaması Oculus Go ve Gear VR'da açıldı

YouTube Oculus Go uygulamasının gelişi geçtiğimiz eylül ayında açıklanmıştı. Uygulama sonunda Oculus Store‘da kullanıcılarla buluşmaya başladı. YouTube daha önce  Samsung Gear VR, Sony PlayStation VR, Google Daydream VR ve masaüstü VR başlıkları için uygulamalarını yayınlamıştı.

YouTube’un gelişi, sanal gerçeklik videolarını izlemeyi sevenler ve önceliği oyun olmayan kullanıcılar için önemli ve faydalı bir eklenti niteliği taşıyor.

YouTube’un VR uygulamaları, hem 360 derece videoları destekliyor hem de standart videoları bir sinema salonundaymış gibi izleme imkanı sunuyor. Sosyal entegrasyon sayesinde kullanıcılar arkadaşlarıyla birlikte video izleme deneyimini de yaşayabiliyor.

YouTube’un sanal gerçeklik macerası, akıllı telefonlar için Google Cardboard ile birlikte başlamıştı. Ardından Google Daydream View platformuyla bu deneyim biraz daha geliştirilmişti. Ancak Daydream’in dağıtımının yavaş ilerlemesi, bu etkinin kırılmasına neden olmuştu.

YouTube Oculus Go uygulamasıyla VR ekosisteminde standart hâline geliyor

YouTube Oculus Go uygulamasıyla genel sanal gerçeklik ekosisteminin standart parçalarından birine dönüşme iddiasını biraz daha kuvvetlendiriyor. Şirketin önümüzdeki ilkbaharda piyasaya çıkacak Oculus Quest için uygulama hazırlayıp hazırlamayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER