Eğlence

YouTube Nintendo Switch uygulaması kullanıcılarla buluştu

youtube nintendo switch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube Nintendo Switch uygulamasının bu hafta içinde yayınlanabileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Beklenen oldu ve YouTube uygulaması Nintendo’nun en yeni konsolunun sahiplerinin karşısına çıktı. YouTube, 2017’nin mart ayında satışa sunulan Switch’e eklenen ikinci büyük video uygulaması oldu. Switch’te çevrimiçi videoların yolunu geçtiğimiz yılın kasım ayında yayınlanan Hulu uygulaması açmıştı.

Nintendo eShop üzerinden Switch’lere indirilebilen YouTube, kullanıcılara bekledikleri devasa video katalogunu sunuyor. YouTube tarafından yapılan açıklamada Switch uygulamasının 360 derece videolar için tam destek sunduğu da vurgulanıyor. Kullanıcılar YouTube uygulamasını Switch’in sol joystick’i ve ana tuşlarıyla kontrol edebiliyor. Dokunmatik ekran ise taşınabilir modda kısmen çalışıyor. Sağ taraftaki JoyCon ise sadece 360 derece videolarda kullanılıyor.

Switch sahipleri Google hesaplarını kullanarak YouTube’a giriş yapabiliyor. Bu sayede abonelikleri, tavsiyeleri ve kişisel video kütüphanesini görmek mümkün oluyor. Movies Anywhere içeriklerine de YouTube’un Switch uygulaması üzerinden ulaşılabiliyor.

YouTube Nintendo Switch uygulaması Netflix için de yolu açar mı?

YouTube Nintendo Switch uygulamasının yayınlanması, Netflix’in Switch uygulamasına yönelik merakı da biraz daha artırıyor. Henüz ortada bu konuda resmi bir işaret olmasa da, YouTube’un da gelişiyle birlikte Netflix’in Switch’i görmezden gelmesi biraz daha zorlaşmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER