Eğlence

YouTube destek verdiği müzisyenlerin aleyhine konuşmasını istemiyor

youtube orijinal icerik reklam

youtubeYouTube, günümüzde en önemli tanıtım mecraları arasında başı çekiyor. Popüler video platformu, müzisyenlerin de yeni çalışmalarının promosyonu için tercih ettiği araçlardan biri olma niteliğini taşıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket promosyon konusunda destek verdiği müzisyenlerden aleyhinde konuşmamalarını istiyor.

Aleyhte konuşmama veya karalamama anlaşmaları, sözcülük veya marka ortaklığı anlaşmalarında standart olsa da; müzik endüstrisinde pek tercih edilmiyor. Video platformunun müzik endüstrisindeki rakipleri bu tarz anlaşmalar yapmıyor. YouTube son birkaç aydır yurtdışında bazı müzisyenlere destek oluyor. Şirket bu destek kapsamında sanatçıların videolarının prodüksiyonlarına yardımcı oluyor ve reklam panolarını sanatçıların afişleriyle süslüyor.

Bloomberg’in haberine göre, şirket söz konusu kampanyalarla müzik endüstrisiyle arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. Aleyhte konuşmama anlaşmaları ise sanatçıların şirket hakkında kötü şeyler söylemesini engellemeye yönelik bir önlem olarak değerlendiriliyor. Benzer anlaşmanın platformun ücretli üyelik servisine içerik üreten kanallarla da yapıldığı belirtiliyor.

YouTube yeni çevrimiçi müzik servisini mart ayında duyurabilir

YouTube’un “Remix” adını taşıyan yeni çevrimiçi müzik servisini mart ayında faaliyete geçirebileceği söyleniyor. Tanıtım desteklerinin ve Remix’in şirket ve müzik endüstrisi arasındaki dalgalı ilişkiyi dengeye kavuşturup kavuşturmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER