Eğlence

YouTube müzik dinlemek isteyenlere daha fazla reklam gösterecek

youtube mobil

youtube muzikYouTube müzik dinlemek için kendisini tercih eden kullanıcılarının karşısına daha çok reklam çıkaracak. Şirket böylelikle yakında faaliyete geçecek çevrimiçi müzik platformuna daha fazla abone kazandırmayı planlıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, söz konusu planı YouTube’un müzikten sorumlu küresel yöneticisi Lyor Cohen, SXSW’da açıkladı.

YouTube’un yeni yaklaşımının platformu ücretsiz bir çevrimiçi müzik servisi gibi kullananları mutsuz edeceğini görmek çok zor değil. Ancak bunun YouTube adına oldukça mantıklı bir hamle olduğu rahatlıkla söylenebilir. İşin özünde Spotify da yıllardır ücretli abone sayısını artırmak için benzer bir model uyguluyor ve hâli hazırda abone sayısı konusunda çevrimiçi müzik pazarının zirvesinde yer alıyor. Cohen’in “Biraz üzerek de olsa abone olmaya ikna edebileceğimiz ciddi bir potansiyel kitlemiz” var sözü, YouTube’un da bu durumu göz önüne aldığını gösteriyor.

YouTube tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise Cohen’in sözlerine “açıklık” getiriliyor. Açıklamada YouTube’un önceliğinin muhteşem bir kullanıcı deneyimi yaşatmak olduğu ve kullanıcıları reklama boğmamanın da bu deneyimin parçalarından biri olduğu belirtildi. Platformun genelinde reklam gösterimini artırmak gibi bir planın olmadığına dikkat çeken YouTube, platformu bir müzik servisi gibi kullananları abonelik servisine yönlendirmek adına böyle bir adımın atılabileceğini vurguladı.

YouTube müzik dinlemek amacıyla kendisini ziyaret eden kullanıcılara daha fazla reklam göstererek her hâlükârda avantaj kazanacak gibi görünüyor. Daha fazla reklam göstermek şirketin reklam gelirlerinin artması anlamına geliyor. Bu reklamları görmek istemeyenlerin çevrimiçi müzik servisine abone olması ise şirketin kasasına daha fazla abonelik geliri girmesinin önünü açıyor. YouTube’un yeni servisinin bu yıl içinde faaliyete girmesi ve YouTube Red ile Google Play Müzik’in birleşmiş versiyonu gibi işlemesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER