Eğlence

YouTube Müzik ile artık şarkılar çevrim dışıyken de dinlenebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube muzikYouTube Red aboneleri bir süredir YouTube Müzik üzerinden çevrim dışı müzik dinleme imkanına sahipti. Ancak bu imkan sadece çevrim dışı karışık kaset özelliği üzerinden sunuluyordu. Söz konusu kasetler kullanıcıların dinleme geçmişinden hareketle otomatik olarak dolduruluyordu.

Bu özellik teknik açıdan sıkıntısız olarak çalışsa da, kullanıcıların dinledikleri üzerinde kontrolünün olmaması can sıkıyordu. Bu durumu değiştiren YouTube, artık kullanıcılarına çevrim dışıyken neyi dinleyeceklerini belirleyebilme imkanını sağlıyor. Artık şarkılar, çalma listeleri ve albümler de çevrim dışı olarak dinlenebilecek.

Çevrim dışı dinlenecek şarkı, çalma listesi veya albümleri seçebilmek için önce “…” şeklindeki menü ikonuna dokunmak gerekiyor. Ardından ekranda beliren seçenekler içinden “Çevrim Dışı için Kaydet” işaretleniyor. Burada kullanıcılardan sadece ses dosyası, SD video veya HD video arasında seçim yapmaları isteniyor.

YouTube Müzik iOS uygulamasında şarkılar daha hızlı biçimde çevrim dışı erişim için kaydedilebiliyor

iOS uygulamasında kullanıcılar bir listedeki şarkıyı sola sürükleyip daha sonra “Çevrim Dışı için Kaydet” seçeneğini tıklayabiliyor. Çevrim dışı erişim için kaydedilen içeriklere kullanıcı profilindeki “Çevrim dışı” sekmesi üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER