Eğlence

YouTube Music’ten işe yarar yardımcı çalma listeleri

youtube music yardımcı listeler

YouTube Music son birkaç aydı birçok yeni özellik ve iyileştime ekliyor. Ancak en son yenilik favori çalma listelerine ekledikleri aynı şarkıları sürekli dinlemeyi sevenler için yararlı olacak gibi görünüyor.

“Yardımcı çalma listeleri” olarak adlandırılan YouTube Music özelliği sayesinde kullanıcılara çalma listesi adı, çalma listelerindeki mevcut parçalar ve dinleme geçmişine dayanan ilgili şarkılar sağlanıyor.

Google’ın algoritması hangi parçayı sevdiğinizi bilecek ve çalma listenizde olmayan, ancak sevebileceğiniz parçaları size önerecek. Bu yeni özellik çalma listelerini düzenlerken en fazla yedi parçaya kadar öneriler sunuyor. Ancak Yenile düğmesine tıklatarak daha fazla tavsiye görüntüleyebilirsiniz.

Eğer son aylarda YouTube Music’in duyurduğu herhangi bir yeni özelliği kaçırdıysanız, sizin için en önemlilerini tekrarlayalım. Öncelikle ortak çalma listeleri sayesinde diğer kullanıcılarla birlikte çalma listeleri oluşturup bunları düzenleyebilirsiniz.

Daha sonra, profil sayfası çalma listeleri sayesinde diğer dinleyicilerin herkese açık çalma listelerini ve yüklenmiş müzik videolarını müzik yayın servisi üzerindeki profil sayfalarından görebilirsiniz.

YouTube Music ana akışına yeni eklenen “Sizin için Mikslendi” bölümü sayesinde kullanıcılar Google tarafından oluşturulmuş Keşfet, Yeniler, Sizin Miksiniz veya Sevilen parçalar çalma listelerindeki parçalara erişebiliyorlar.

Son olarak YouTube Music, belirli parçaları dinlemek isteyenler için programlanmış ruh hâli ve tür çalma listelerini de iyileştiriyor. Tüm bu yeni YouTube Music özelliklerine dünya çapındaki iOS ve Android cihazlarından erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER