Eğlence

YouTube Music’te YouTube yorumlarını görmek artık mümkün

youtube music podcast

YouTube Music‘in yenilenen “Şimdi Çalınıyor” ekranı, artık müziğin alındığı YouTube videosuna yapılan yorumları da gösteriyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde dinledikleri şarkıya YouTube’da yapılan yorumları doğrudan uygulama üzerinden okuyabiliyor. 9to5Google sitesinin haberine göre, bu özellik hem iOS hem de Android’de dağıtıma çıkmış durumda.

Uygulamanın arayüz değişiklikleri bununla sınırlı kalmıyor. Albüm kapak resminin büyütülmesi ve ilerleme çubuğunun hemen üstüne kaydırılabilir bir buton hattının eklenmesi de göze çarpan diğer değişiklikler oluyor. Söz konusu butonlar ile kayıt, paylaşım, indirme ve yorum bölümüne gitme gibi eylemler gerçekleştirilebiliyor. Ancak yorum seçeneğinin sadece videosu olan şarkılar için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Uygulamanın beğenme ve beğenme butonlarının yeri de yeni butonlara uygun şekilde değiştiriliyor. Buna bağlı olarak, şarkı ve sanatçı adlarıyla albüm resimleri de sola hizalanmış şekilde gösteriliyor. Eskiden ekranın sol tarafında beğenmeme butonu yer alıyordu.

youtube music

YouTube Music’in yeni arayüz dağıtımı kademeli şekilde yapılıyor

YouTube Music’in Yorumlar butonuna dokunulduğunda, normal YouTube uygulamasından neredeyse ayırt edilemeyen bir arayüz açılıyor ve videonun YouTube yüklemesindeki mevcut yorumlar da gösteriliyor. Yorumlar butonunun henüz tüm kullanıcılar tarafından görülememesi, yeni arayüzün dağıtımının kademeli şekilde gerçekleştirildiği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER