Eğlence

YouTube Music yeni sekmesiyle müzik keşfini kolaylaştıracak

youtube music

Google, YouTube Music kullanıcılarının yeni müzikleri keşfetmesini kolaylaştırmak için servisin mobil uygulamalarına “Keşfet” isimli yeni bir sekme ekledi. Keşfet sekmesinin yerini aldığı Hotlist sekmesinde büyük çoğunlukla YouTube’da o dönem popüler olan müzik videoları gösteriliyordu. Keşfet sekmesinin odak noktasında ise yeni müzikleri bulmak olacak.

Keşfet sekmesi iki bölümden oluşuyor. Bunlardan ilkinde kullanıcılar dinleyebilecekleri yeni şarkıları, albümleri ve izleyebilecekleri videoları bulacak. Buradaki öneriler, tahmin edilebileceği üzere, dinleme geçmişi üzerinden sunulacak. Aşağıya inildiğinde ise kullanıcıların karşısına YouTube Music’in çalma listeleri çıkacak.

Google, sekmenin bu bölümünü modlara ve müzik türlerine göre organize etmiş. Dolayısıyla burada “Yolculuk”, “Sakinleşme”, “Odaklanma” gibi başlıklar görmek de mümkün olacak. Buradaki arayüz akıllara büyük ölçüde Spotify’ın renk kodlarını ve kare ikonları kullandığı yeni Giriş sekmesi tasarımını getiriyor.

Google bir süre önce YouTube’un mobil uygulamasına da Keşfet sekmesi eklemişti. Geçmişte uygulamaları arasında bir tutarlılık olmasına pek özen göstermeyen şirketin YouTube uygulamalarında benzer bir deneyim sunmayı seçmesi hoş bir adım olarak değerlendirilebilir.

Google, YouTube Music kullanıcılarına yeni imkanlar ve araçlar sunma konusunda son zamanlarda oldukça sıkı çalışıyor. Bu çalışmaların en son meyvesi olan Keşfet sekmesi, önümüzdeki dönemde tüm kullanıcılara kademeli şekilde dağıtılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER