Teknoloji

YouTube Music Wear OS uygulaması için önemli güncelleme

youtube music wear os

Google’ın Wear OS platformuna olan bağlılığı konusunda akıllarda ara sıra bazı soru işaretleri oluşuyor. Wear OS 3’ün duyurusu bunların bazılarını ortadan kaldırırken, Google bu algıyı değiştirecek yeni adımlar atmaya devam ediyor. YouTube Music Wear OS uygulaması için hazırlanan en son güncelleme, platformun daha eski akıllı saatlerde kullanımını da mümkün hâle getiriyor.

Akıllı saatte müzik dinlemek kulağa ideal bir deneyim gibi gelmiyor. Ancak pek çok akıllı saat sahibi bu imkandan faydalanmayı istiyor. Özellikle doğrudan internete bağlanabilen akıllı saatlerde bu imkan telefondan bağımsız biçimde müzik dinlemeyi mümkün kılıyor. YouTube Music kullanıcıları bu imkandan Apple Watch’ta faydalanabilse de, Google’ın akıllı saat platformunda uzun süre boyunca bu destek sunulmamıştı.

YouTube Music’in Wear OS uygulaması ilk başta çok sınırlı bir kapsamda kullanıcılarla buluşmuştu. İlk başta sadece Wear OS 3 platformunun yüklü olduğu saatlerde uygulamayı deneyimlemek mümkündü. Bu da uygulamanın kapsama alanını Samsung Galaxy Watch 4 ile sınırlamıştı. Ardından Snapdragon Wear 4100 ve 4100+ işlemcili saatler de uygulamayı desteklemeyi başlamıştı. Bu da Mobvoi TicWatch 3, Fossil Gen 6 ve Michael Kors Access Gen 6 modellerini listeye eklemişti.

9to5Google’ın haberine göre, Google son bariyerleri de kaldırdı. YouTube Music Wear OS uygulaması için hazırlanan en son güncelleme, Snapdragon Wear 3100 işlemcili akıllı saatlerde de uygulamayı kullanmanın önünü açıyor. Bu da son iki yıllık dönemde çıkan Wear OS işletim sistemli saatlerin büyük bölümünde YouTube Music’in deneyimlenebileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER