Eğlence

Wear OS kullanıcıları için YouTube Music’ten müzik akışı imkanı

youtube music
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun bir bekleyişin ardından Wear OS kullanıcıları, şarkılarını Wi-Fi ve LTE üzerinden dinlemek için YouTube Music uygulamasını kullanabilirler. Ayrıca ek olarak, kullanıcılar en son oynatılan oynatma listelerine veya göz atma sayfasına daha hızlı erişim için uygulamayı bir widget olarak da ekleyebilirler.

Bir kullanıcı topluluğu gönderisinde Google, uygulama aracılığıyla 80 milyon şarkıya erişebileceğinizi söylüyor. Uygulama, reklamsız müzik akışının yanı sıra, Wear OS saatinize indirilen şarkıları Wi-Fi’ye her bağlandığında otomatik olarak yenileyen Google’ın Akıllı İndirme özelliğini de destekliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. Örneğin, bir YouTube Music Premium abonesi olmanız gerekir. Ayrıca, hücresel bağlantı üzerinden akış iOS cihazı kullanan Wear OS 2 kullanıcıları için mevcut değildir.

Wear OS YouTube Music uygulamasına giden yolda geçilmesi gereken birçok engel vardı. 2020’de Google, Wear OS’teki tek yerel müzik akışı uygulaması olan Google Play Music’i kapatacağını duyurdu. Kullanıcılar oynatma listelerini YouTube Music’e taşıyabilirken, Wear OS için hazır bir YouTube Music uygulaması yoktu. Bu, esasen Wear OS kullanıcılarını, çevrimdışı oynatmak istiyorlarsa birkaç alternatifle bıraktı. Spotify’ın Wear OS uygulaması o zamanlar övülen bir uzaktan kumandadan biraz daha fazlasıydı. Daha sonra Google, Apple Watch için bir YouTube Music uygulaması oluşturmaya öncelik verdi.

YouTube Music, Samsung geçen yaz Galaxy Watch 4 serisini piyasaya sürene kadar Wear OS’te yayınlanmadı ve ilk başta Wear OS 3’e özeldi. Ancak Google, uygulamayı yaklaşık bir ay sonra Qualcomm Snapdragon 4100 yongaları tarafından desteklenen Wear OS 2 saatlerine sundu. Bununla birlikte, yalnızca çevrimdışı oynatma ile sınırlıydı. Bu son güncelleme temel olarak eksiği kapatarak YouTube Music’i akıllı saatler için tam teşekküllü bir müzik akışı uygulaması haline getiriyor.

Bu güncellemenin zamanlaması şaşırtıcı sayılmaz. Daha geçen hafta, yıllık I/O etkinliğinde Google, Pixel Watch’ı sonbaharda piyasaya süreceğini doğruladı. Ayrıca şirket, Google Wallet ve Google Home gibi, kendi hizmet paketindekiler de dahil olmak üzere Wear OS 3’te daha fazla uygulama olacağını vurguladı. Bunun yanında Google ve Samsung kısa bir süre önce saat için Google Asistan’ı duyurdu. Yine uzun zamandır beklenen bir başka Wear OS 3 özelliği, sonunda bu yaz gelecek. Her şey düşünüldüğünde, bu güncellemeyi Google’ın Pixel Watch için yapılan daha büyük hazırlıkların bir parçası olarak görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER