Eğlence

YouTube Music ve Premium platformlarının abone sayısı için ilk resmi açıklama

youtube music

YouTube‘un çevrimiçi platformlarının rakiplerine kıyasla ne durumda olduğu artık daha net biçimde görülüyor. Alphabet CEO’su Sundar Pichai; şirketin en son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda, YouTube Music ve Premium’un toplam abone sayısının 2019’un son çeyreği itibarıyla 20 milyona ulaştığını açıkladı.

Bu sayının YouTube Music’in doğrudan rakipleri olan Spotify ve Apple Music’in abone sayılarının oldukça gerisinde kaldığı söylenebilir. Spotify, geçtiğimiz eylül ayında ücretli abone sayısının 119 milyona ulaştığını duyurmuştu. Apple Music’in abone sayısı ise geçtiğimiz haziran ayında 60 milyon olarak açıklanmıştı.

Ancak bu noktada YouTube Premium abonelerinin aynı zamanda YouTube Music’e erişebildiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla toplamda 20 milyon kişiye müzik dinleme hizmeti sunmak YouTube adına hatırı sayılır bir başarı olarak değerlendirilebilir. Bir diğer rakip servis olan Amazon Music’in abone sayısının 55 milyona ulaştığı da kısa süre önce açıklanmıştı. Bu kullanıcılarının ne kadarının tam teşekküllü Music Unlimited paketine sahip olduğu ise belirsizliğini koruyor.

YouTube Music, Premium ve TV’ye abone olmak çok kolay

Daha “niş” bir platform olan YouTube TV’nin performansı da Alphabet adına tatmin edici görünüyor. Platformun abone sayısı 2019’un sonu itibarıyla 2 milyona ulaştı. YouTube TV’nin görece genç bir platform olmasına rağmen, abone sayısı bakımından Hulu Live TV ve Sling TV gibi rakiplerinden fazla geri kalmaması, şirket için sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

YouTube, çevrimiçi abonelik platformlarının mevcut noktalarına geliş yolculukları konusunda fazla bilgi vermedi. Ancak burada bir faktörün öne çıktığını söylemek pek yanlış olmayacaktır. YouTube’un kolay erişilebilir bir servis olması, bu platformlara abone olmayı da kolaylaştırıyor. Bu kolaylığın önümüzdeki dönemde YouTube’a aynı şekilde avantaj sağlamaya devam edip etmeyeceği konusunda bir şey söylemek mümkün değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER