Eğlence

YouTube Music uygulamasında popüler şarkı listeleri görülebilecek

youtube music

YouTube‘un popüler şarkıları sıraladığı müzik listeleri, YouTube Music uygulamasında da kullanıcılarla buluşacak. Söz konusu listelere uygulama içinde arama yaparak da erişilebilecek. Söz konusu listeler, daha önce sadece ayrı bir alan adı üzerinde görüntülenebiliyordu.

YouTube Music‘in aktif olduğu 29 ülkede yaşayan kullanıcılar, ana ekranlarında üç farklı listeyle karşılaşacak. Bu listelerden birisi kullanıcıların yaşadığı ülkeye özgü olacak. Diğer iki liste ise küresel nitelik taşıyacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde çalma listelerini kütüphanelerine ekleyebilecek ve güncel materyalleri sürekli olarak takip edebilecek.

YouTube’un haftalık olarak güncellediği listeler, bir süredir kullanımda. Bu özellikte son olarak geçtiğimiz mayıs ayında bazı değişiklikler yapan YouTube, en iyi şarkılar ve en iyi müzik videolar gibi kategorilerdeki içerikleri hem yerel hem de küresel bazda sunuyor. Listelerde şarkı, şarkıcı veya videonun bir önceki hafta kaçıncı sırada olduğu da gösteriliyor. Söz konusu listelerin hepsi aynı zamanda bir çalma listesi olarak da işlev görüyor.

YouTube Music kullanıcılarının günceli daha iyi takip etmesini sağlayacak olan bu listelere YouTube tarafından bir hayli önem veriliyor. Şirketin yöneticileri, listelerin doğruluğunun Billboard gibi kuruluşların sunduğuna kıyasla daha doğru olduğuna ve özellikle yeni şarkıcılara hak ettikleri değerin verildiğini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER