Teknoloji

Yeni güncelleme TV üzerinde YouTube Music deneyimini iyileştiriyor

youtube music tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube Music servisinin TV uygulaması için hazırlanan en son güncelleme, kullanıcılara çeşitli yenilikler getiriyor. Bu uygulamaya Android TV işletim sistemiyle çalışan TV’ler ve Google TV destekli yeni Chromecast üzerinden erişiliyor.

Artık tüm akıllı TV’lerde YouTube Music kullanıcılarının kaydedilmiş çalma listelerine ve beğendikleri şarkılara erişmeleri mümkün olacak. Bu yeni seçenekler YouTube TV uygulamasının içindeki YouTube Music sekmesinde gösterilecek. Güncelleme, albüm ve çalma listesi kapaklarını göstermek için yeni görsel efektler de getiriyor.

YouTube’un konuyla ilgili blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “YouTube Music’e daha fazla özellik getirmek için çok sıkı çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda YouTube Music Premium kullanıcıları TV’lerinde müzik dinlerken uygulamadan çıksalar bile arka planda müzik çalmayı sürdürebilecek.”

youtube music tvYouTube’un yaptığı ana değişiklik, Android TV işletim sistemi kullanıcılarına doğrudan kütüphanelerine müzik ekleme imkanı sunması oldu. Yeni oynatma arayüzünde sanatçının adı gibi ilgili bilgilerin yanı sıra bir süre çubuğu gösterilecek. Android TV ana ekranı bulunan cihazlarda ise YouTube Music’in sekmesi üzerinden içerik taraması yapmak mümkün olacak.

YouTube Music TV uygulamasında önümüzdeki dönemde daha fazla değişikliğin yapılması bekleniyor. YouTube Music servisi Google Play Music’in yerini alacağı için servisin uygulamalarının da iyileştirilmesi için mesai harcanıyor.

İLGİLİ HABERLER