Eğlence

YouTube Music’te kullanıcılar kendi özel radyolarını oluşturabilecek

youtube music android

Google, YouTube Music kullanıcılarının kendi özel radyolarını oluşturmasını mümkün kılıyor. Bunun için kullanıcıların sevdikleri bazı sanatçıları seçmesi yeterli oluyor. Ardından işin geri kalanını algoritma hâllediyor.

Söz konusu özellik “Radio Builder” (Radyo Oluşturucusu) adını taşıyor. Dağıtıma çıkan bu özelliğe uygulamanın ana sayfasındaki “Your music tuner” (Müzik alıcısı) isimli sekmeden ulaşılabiliyor.

Kullanıcılar kendi radyo istasyonlarını oluştururken 30 sanatçıyı seçebiliyor. Burada kullanıcılar doğrudan şarkı seçimi yapabildikleri gibi o sanatçıya benzer sanatçıların radyoya eklenmesini de isteyebiliyor. Radyolarda hem sevilen şarkıların hem de yeni isimlerin şarkılarının çalması mümkün olacak.

youtube music

YouTube söz konusu özelliği test etmeye geçtiğimiz yıl başlamıştı. Şirketin testin ardından bu özelliği kullanıcılarla buluşturmasının sevindirici bir hamle olduğu söylenebilir.

Yeni YouTube Music özelliği tüm kullanıcılara açık

YouTube Music algoritma ile oluşturulan istasyonlar ve çalma listeleri bakımından zaten oldukça zengin bir platformdu. Bu radyolar üzerinde kullanıcı kontrolünün artması da önemli bir yenilik niteliği taşıyor. Belirli bir tür dinlemeyi seven ancak çalma listesi hazırlamakla uğraşmayı istemeyenlerin bu özelliği memnuniyetle karşıladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Yeni YouTube Music özelliğini hem aboneler hem de servise bir ücret ödemeden erişenler kullanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER