Eğlence

YouTube Music mevsim özetleri ile Spotify’ın önüne geçmeyi hedefliyor

youtube music

YouTube Music kullanıcıları artık her mevsimin sonunda o mevsimde en çok dinledikleri sanatçı, şarkı, albüm ve çalma listelerini barındıran bir özet görecek. Şirket bu doğrultuda İlkbahar Özeti’ni kullanıcılarla buluşturmaya başladı.

YouTube geçtiğimiz yılın sonunda Spotify‘ınkine benzer bir yıllık özet sunmuştu. Şirket bu özetleri mevsim özeline indirerek işi bir adım daha öteye taşımayı hedefliyor gibi görünüyor.

YouTube’da ürün müdürü olarak görev yapan Ayshaw Khan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “2021 Özeti’ne benzer bir şekilde YouTube Music uygulamasındaki İlkbahar Özeti bölümünde de kişiselleştirilmiş içerikleri ve size özel bir çalma listesini bulacaksınız. İlkbahardaki favori şarkınızdan arkadaşlarınıza mı bahsetmek istiyorsunuz? İlkbahar Özeti çalma listenizi ve istatistiklerinizi kartların alt kısmındaki ikonlara dokunarak kolaylıkla paylaşabilirsiniz.”

Spotify’ın yıllık özetlerinin yayınlanması, artık internetin geleneksel eğlencelerinden biri hâline gelmiş durumda. Bu özetler doğrultusunda yapılan paylaşımlar sosyal medyada keyifli anların yaşanmasını sağlayabiliyor. YouTube’un bu anların daha sık tekrarlanması için bir adım atması güzel görünse de, YouTube Music’in kullanıcı sayısı bakımından Spotify’dan bir hayli geride olduğunu unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER