Eğlence

YouTube Music’te çalma listesi görsellerine yapay zekâ dokunuşu

youtube music

YouTube Music iki yeni özelliği kullanıcılarıyla buluşturuyor. Bu özelliklerden birinin tamamen yapay zekâ odaklı olduğunu da belirtmekte fayda var. Artık kullanıcılar oluşturdukları çalma listeleri için yapay zekâdan yardım alarak görseller oluşturabiliyor.

Söz konusu görsellerin oluşturulma süreci oldukça basit. Kullanıcılar sadece düzenle butonuna ve daha sonra da çalma listesinin ana görseline dokunarak işlemi başlatabiliyor. Ardından uygulama kullanıcıların karşısına doğa, mizah ve hayvanlar gibi çeşitli kategoriler getiriyor. Bu kategorilerden her biri, seçim üzerine değiştirebilecek belirli bir sanat tarzında rastgele bir resim seti oluşturuyor. Kullanıcılar seçenekler arasında dolaşarak beğendikleri bir görseli listelerinin kapak fotoğrafı olarak kaydedebiliyor.

Uygulamaya eklenen bir diğer yenilik ise “hızlı arama” adını taşıyor. Bu özellik sayesinde en son dinlenen sanatçılara veya çalma listelerine hızlı şekilde geri dönmek mümkün oluyor. Özelliğin sunum şekli Spotify’ın ana sayfasının üst kısmına bir hayli benziyor. Ancak YouTube rakibine kıyasla çok daha fazla seçenek sunuyor.

YouTube Music düzenli olarak yeni özelliklerle güncelleniyor

YouTube Music yeni özellikleriyle rakipleriyle daha sıkı şekilde mücadele etmek adına attığı adımlara bir yenisini daha eklemiş oluyor. Bir süre önce uygulamaya yorumlar ve şarkı sözlerini eş zamanlı şekilde takip etme özelliği eklenmişti. Yapay zekâ destekli oynatma listesi görselleri şu an için ABD’de yaşayan ve uygulamayı İngilizce kullananlar tarafından oluşturulabiliyor. Bu özelliğin önümüzdeki aylarda tüm dünyada kullanımda olacağı belirtilirken, hızlı arama özelliği için herkesin biraz beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER