Eğlence

Google YouTube Music için yeni bir özelliği test ediyor

youtube music
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google yöneticisi T. Jay Fowler, 2018’de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; Google Play Müzik’te bulunan abone katalogu, çalma listesi ve tercihlerinin o dönemde yeniden hayata geçen YouTube Music çatısı altına taşınmasının planlandığını belirtmişti. Aradan geçen neredeyse iki yıla rağmen, bu plan uygulamaya koyulmuş değil.

Ancak 9to5Google sitesinde yer alan bir haber, Google’ın sonunda harekete geçmiş olduğunu düşündürüyor. YouTube Music’in Google içinde test edilen versiyonunda, Google Play Müzik’in işlevsel özelliklerinden birinin de yer aldığı belirtiliyor.

Kullanıcılar tarafından yüklenen müzikleri de çalabilmesi, Google Play Müzik’in en pratik yönleri arasında yer alıyor. Bu özellik herkes adına çok heyecan verici olmasa da; çevrimiçi müzik servisleri popüler hâle gelmeden önce geniş kataloglara sahip olan kullanıcılar adına heyecan verici görünüyor. Özellikle kataloglarında çevrimiçi platformlarda yer almayan, nadir eserler bulunan kullanıcılar için bu imkan çok daha cazip görünüyor.

YouTube Music ve Google Play Müzik bütünleşmesi bu yıl gerçekleşebilir

YouTube Music’in test uygulamasında çalma listelerinin ve tercihlerin taşınması gibi özelliklerin bulunup bulunmayacağı belirsizliğini koruyor. Google’dan şimdilik bu konuda bilgi verilmiş değil.

Google Play Müzik kullanıcılarının YouTube Music’e taşınmasının 2019 itibarıyla gerçekleşmesi planlanıyordu. Bu konuda evdeki hesabın çarşıya uymadığı açık şekilde anlaşılıyor. Ancak şirket içinde test edilen beta uygulaması, beklenen değişimin 2020’de gerçekleşebileceğini gösteriyor. Bu tarz özelliklerin YouTube Music’in abone sayısına olumlu bir etki yapıp yapmayacağı konusunda ise şimdilik bir şey söylemek zor.

İLGİLİ HABERLER