Eğlence

YouTube Music’ten kişiye özel listeleri

youtube music

YouTube Music, kişiselleştirilmiş çalma listelerini dünya genelindeki tüm kullanıcılarına ulaştırmaya başladı. Söz konusu listeler Discover Mix (Keşif), New Release Mix (Yeni Çıkanlar) ve Your Mix (Sizin Listeniz) isimlerini taşıyor. Kullanıcılar bu çalma listelerinde favori şarkılarının yanında yeni çıkan şarkıları ve sevdikleri sanatıların yeni çalışmalarını da bulabiliyor.

Discover Mix, bundan kısa bir süre önce YouTube Music’te kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ancak YouTube’dan o dönemde bu konuyla ilgili bir açıklama gelmemişti. Listenin varlığını sonunda doğrulayan YouTube, Discover Mix’te kullanıcılara her hafta 50 şarkının sunulacağını ve bu listenin her çarşamba günü güncelleneceğini belirtti. Listede kullanıcılara daha önce duymadıkları yeni sanatçıların şarkılarının yanında favori sanatçılarının az bilinen şarkıları da sunulacak.

New Release Mix ise favori sanatçıların ve diğer isimlerin yeni şarkılarını YouTube’un algoritmaları doğrultusunda bir araya toplayacak. Yeni şarkıların büyük kısmı listeye cuma günü eklenecek. Ancak zaman zaman diğer günlerde de listeye yeni şarkı girişi yapılacak.

YouTube Music rakiplerinin izinden gidiyor

Your Mix adını taşıyan üçüncü çalma listesinde ise kullanıcılara çok büyük ölçüde sevdikleri ve bildikleri şarkıları sunacak. Listede daha önce duyulmayan çok az şarkı veya sanatçı yer alacak. YouTube, küçük dokunuşlarla bu listenin “bayatlamasının” önüne geçileceğinin altını çizdi.

YouTube Music’in yeni listeleri, akıllara doğal olarak diğer çevrimiçi platformların çalma listelerini getiriyor. Discover Mix, Spotify’ın “Haftalık Keşif” listesinin karşılığı gibi görünüyor. New Relaese Mix ise “Yeni Müzik Radarı” ile aynı işlevi görüyor. Kişiselleştirilmiş listelerinin gelişinin YouTube Music’e Spotify ve Apple Music gibi rakipleri karşısında nasıl bri fayda sağlayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER