Teknoloji

YouTube abonelikli müzik servisi için planlarını duyurdu

youtube-music-key-131114

Revizyonlar üzerince aylarca vakit harcayan YouTube, kullanıcılara yüksek kaliteli ve reklamsız müzik ve müzik videoları ulaştıracağı abonelikli müzik servisi planlarını nihayet doğruladı. Önümüzdeki hafta yayın hayatına başlayacak ve YouTube Music Key adını taşıyacak olan servisin beta sürümü davetiye sistemiyle işleyecek. YouTube’un küresel müzik ortaklıklarından sorumlu direktörü Christophe Muller; sanatçılar ve hayranların YouTube’u dünyanın en büyük müzik servisine dönüştürdüğünü, kendilerinin de YouTube’u sanatçılar ve hayranlarının bağlantıya geçmesi için en uygun konum olarak korumak istediklerini belirtti.

Servis YouTube’un en büyük çevrim içi servis konumundan faydalanarak hem ücretsiz kullanıcılara hem de abonelere yeni araçlar sunmayı amaçlıyor. Google’ın sahibi olduğu sitede duyurunun yapılmasından itibaren müzik dinlemek isteyen kullanıcılara yeni seçenekler sunuluyor. Android, iOS ve web’e yerleştirilen müzik sekmesi aracılığıyla kullanıcılar müzik videoları, çalma listeleri ve YouTube’daki popüler şarkılarla ilgili kişiselleştirilmiş önerilere ulaşabiliyor. YouTube Music Key sayesinde albümlerin tamamını daha öncekinden farklı bir biçimde YouTube üzerinde dinlemek mümkün olacak. Sanatçılar ise profil sayfalarında diskografilerine, müzik videolarına  ve ilgili içeriklere yer verebilecek.

Reklam dinlemekle bir problemi olmayan kullanıcılar YouTube’un yeni hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Music Key’in dikkat çekici yönü ise ücretli kullanıcılara reklamsız müzik keyfi dışında bazı ekstra özellikler sunması. İlk etapta beta etiketiyle faaliyet gösterecek servis için davetiye alanlar, ücretli aboneliğin imkanlarından altı ay boyunca ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Daha sonra ise 7.99 dolarlık özel promosyon fiyatıyla servise abone olabilecekler. Music Key aboneliği Google’ın Spotify türevi servislere rakip olarak sunduğu Google Play Music All Access aboneliğini de kapsayacak.

YouTube Music Key ilk olarak ABD ve altı Avrupa ülkesinde faaliyete geçecek. YouTube yöneticileri ilk etapta kimlerin Music Key davetiyesi alacağı konusunda muğlak ifadeler kullansa da, YouTube üzerinde sıklıkla müzik dinleyen kullanıcılara öncelik verilmesi bekleniyor. YouTube servise doğrudan abone olma imkanının ne zaman verileceği konusunda ise bir tarih vermedi. Music Key’i önceden denemek isteyenler Google Play Music’e kayıt olarak da bu fırsatı elde edebilecek. YouTube’un iOS ve Android uygulamaları pazartesi günü yayınlanacak güncellemeyle Music Key bağlantılı özelliklere kavuşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER