Teknoloji

YouTube abonelik servisi Music Key’in beta süresini eylüle kadar uzattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube-music-key-131114

YouTube, müzik abonelik servisi Music Key’i geçtiğimiz kasım ayında duyurmuş ve hemen beta testi sürecini başlatmıştı. Aradan geçen altı aya rağmen, insanları para ödemeye ikna edecek bir servisi tam anlamıyla ortaya koyamayan YouTube, beta testine katılan kullanıcılara bir e-posta göndererek ücretsiz deneme süresinin 15 Eylüle kadar uzatıldığını açıkladı. Söz konusu e-postada “Music Key beta kullanıcısı olarak her gün geri bildirimlerinizle bize yardımcı oldunuz. Teşekkür ederiz. Ayrıca sizin için iyi haberlerimiz var! Ücretsiz deneme süreniz uzatıldı.” ifadelerine yer verildi.

Yeni ürünler oluşturma ve gelir kaynaklarını çeşitlendirme yolunda çalışmalar yürüten YouTube, Music Key ile çeşitli yeni özellikleri test ediyor. Hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar için çeşitli özellikler sunan Music Key’in ilk alameti, YouTube’un iOS, Android ve web uygulamalarında tepeye yerleştirilen müzik sekmesi olmuştu. Ücretsiz kullanıcılar şarkıların reklamlarla desteklenen “sonsuz miksler”ine erişirken, ücretli kullanıcılara reklamsız şarkılara, müzik videolarına ve Google Play Music’e erişim fırsatı veriliyor. Test süresinin sonunda Google ücretli kullanıcılardan her ay 8 dolar talep edecek.

YouTube, duyurudan bu yana Music Key için yeni özellikler denemeye devam ediyor. Bu özelliklerden bazıları kullanıcılara sunulurken, altyapısal değişiklikler perde arkasında yürütülüyor. Test süresince katalogunu genişleten şirket, veri kullanımı ve pil tüketimini de kısmayı başardı. YouTube tarafından beta kullanıcılarına gönderilen e-postada beta kullanıcılarının yardımının önemi vurgulanırken, şirketin hem kullanıcılar hem de sanatçılar için en iyi servisi geliştirmeye çalıştığının altı çizildi. YouTube’dan daha önce yapılan bir açıklamada Music Key’in 2015 içinde genel erişime açılacağı ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERLER