Teknoloji

YouTube Music Key’in kapıları 30 Kasımda kapanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube-ios-061015

YouTube’un geçtiğimiz yılın kasım ayında beta olarak faaliyete geçirdiği abonelik servisi Music Key, önümüzdeki ayın sonunda kapılarını tamamen kapatıyor. Şirket kararını abonelere gönderdiği bir e-posta aracılığıyla duyurdu.

30 Kasım sonrasında ABD dışında yaşayan kullanıcıların YouTube üzerinden reklamsız keyfi yaşaması mümkün olmayacak. Music Key ile sunulan hizmet, geçtiğimiz hafta duyurulan YouTube Red’in çatısı altına taşınacak. YouTube Red’e ilk etapta sadece ABD’den erişilebileceği için Music Key yolculuğu sona erecek.

YouTube Music Key’de kullanıcılara ayda 7.99 dolar karşılığında çevrim içi müzik ve çevrim dışı dinleme imkanları da sunuluyor. Google Play Müzik erişimi de bu bedelin kapsamı altında ve 30 Kasım sonrasında da YouTube Music Key aboneleri Google Play Müzik’e erişebilecek.

YouTube Music Key kısa süren yayın hayatını beta sürecinden çıkamadan tamamlamış olacak. YouTube Red ise video paylaşım sitesinin çevrim içi abonelik servisi pazarının kapılarını kırması için ilk girişimi olacak. 28 Ekimde ABD’de faaliyete geçecek YouTube Red’in diğer ülkelere açılımı ise 2016’dan itibaren gerçekleşecek.

İLGİLİ HABERLER