Eğlence

YouTube Music iOS ve Android’de şarkı sözlerini göstermeye başladı

youtube music

YouTube Music kullanıcıları, artık servisin iOS ve Android uygulamalarında müzik dinlerken şarkı sözlerini de okuyabilecek. Kullanıcıların şarkı sözlerini görebilmeleri için “Şimdi Çalınıyor” ekranında sol alt köşede bulunan “i” ikonuna dokunmaları gerekiyor. Bu işlem yapıldığında şarkı sözleri ekranda süre takip çubuğunun altında gösteriliyor.

Apple Music ve Spotify gibi rakip çevrimiçi müzik servislerinde de şarkı sözlerini görmek mümkün. Ancak bu üç servisin sunum tarzları arasında bazı farkların bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Apple Music’te şarkı sözleri, şarkıyla birlikte dinamik bir şekilde akıyor. Böylelikle şarkıya eşlik etmek fazlasıyla kolaylaşıyor. Spotify’da ise şarkı sözleri Genius ile işbirliği içinde sunuluyor. Bu işbirliği çerçevesinde belli şarkıların sözleri, o şarkıya ve anlatılanlara ilişkin kapsamlı bilgilerle gösteriliyor. Dolayısıyla Spotify için Apple Music kadar kapsamlı bir destekten söz etmek mümkün değil.

youtube music
Görsel: The Verge

YouTube Music şarkı sözleri için LyricFind ile çalışıyor

YouTube Music’te ise şarkı sözleri ekrana sabit biçimde yansıtılıyor. Bu nedenle bir şarkının sözlerinin tamamını görmek için ekranı manuel olarak aşağı kaydırmak gerekiyor. Hâlihazırda YouTube Music’te tüm şarkı sözlerinin gösterilmediğini belirtmekte de fayda var. YouTube tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, bu konuda LyricFind ile işbirliği yapıldığı ve güncellenmiş şarkı sözlerinin düzenli olarak YouTube Music’e aktarıldığı belirtildi.

YouTube Music web oynatıcısında henüz şarkı sözleri gösterilmiyor. Ancak YouTube’dan yapılan açıklamda, bu konuda çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER